Siófoki templomlátogatás

Siófok a legkedveltebb magyarországi települések egyikének számít, hiszen évente több százezer látogatót vonz magához. A Balaton közelsége, a város szabad strandjai, a magas színvonalú vendéglátó egységei, szórakozóhelyei valamint a településen látható nevezetességek és látványosságok igazi turistavonzó tényezőknek számítanak.

Emlékművekből, köztéri szobrokból és múzeumokból sincs hiány a városban, ezért, aki Siófokra érkezik, garantáltan nem fog unatkozni, hiszen rossz időjárás esetén is van bőven programlehetőség a településen. A Somogy megyei városban számos meseszép templom is fellelhető, így az építészeti remekművekért rajongó látogatók is megtalálhatják a nekik tetsző helyeket Siófok területén belül.

A templomok iránt rajongó látogatóknak mindenképpen ajánlott ellátogatniuk a Római katolikus templom épületéhez, amelyet a Sarlós Boldogasszony tiszteletére szenteltek fel. A templom felszentelésének ideje az 1739-es évben volt. Az egykoron barokk stílusjegyekkel ékesített templomot az idő múlása nem kímélte, így az 1903-as és 1904-es esztendők között fel kellett újítani az épületet. Ekkor azonban, a barokk stílusjegyeket felváltották a neoromán stílusjegyek.

templom

A templomban számos meseszép üvegfestmény tekinthető meg, amelyek mind Róth Miska kezének munkáját dicsérik. Az 1928-as években, Büky Béla számos neoklasszicista stílusú stációképet alkotott meg, amelyek szintén megtekinthetők a Római Katolikus templom falai között. A templom egyik legfőbb nevezetességének tekinthetjük a hatalmas orgonáját, amely a Balaton környékén a legnagyobbnak tekinthető, ezért mindenképpen ajánlott azt megtekinteni, ha Siófokon járunk.

A templomban lévő diadalív mesés festményeit is érdemes alaposan szemügyre venni. Ezek az alkotások Leszkovszky György munkáját dicsérik, és az 1938-as esztendő óta ékesítik a templomot. A templomba való belépéshez előzetes bejelentkezésre van szükség! A városban járva érdemes megtekinteni a Református templom épületét is, amely az 1994-as esztendő óta áll a településen. A templom felszentelésére az 1994-es évben került sor, 3 évnyi építést követően.

A templomot ugyanis 1991-ben kezdték el felépíteni, a református gyülekezet tagjainak adományaiból. Siófok meseszép templomai közé tartozik az Evangélikus templom is, amely építészeti szempontból igazi különlegességnek számít. A templom épülete a népi építészet hagyományait ötvözi a legmodernebb eszközökkel, így valóban a legkülönlegesebb templomok egyikének számít a Makovecz Imre által tervezett épület.