Siófoki városnézés

Siófok nagyon kedvelt városnak számít Somogy megye területén belül. Ez nem meglepő, hiszen a Balaton partján elhelyezkedő település számos olyan nevezetességet és látnivalót tartogat az érdeklődők számára, amelyeket mindenkinek látnia kellene életében legalább egyetlen alkalommal.

Természeti szépségek, színes programok, csodaszép emlékművek, díszes templomok, érdekes múzeumi tárlatok és sok-sok rendezvény az, ami olyannyira csábítóvá teszi a várost a turisták számára. Siófokon járva érdemes látogatást tenni a Tojásmúzeumba, a Kálmán Imre Múzeumba, valamint a Jókai Villába is, amelyben jelenleg szálloda és étterem is üzemel.

A kikötőben hajókirándulásra indulhatunk, amely során Siófok környező településeire is el lehet jutni. A kikötőben érdemes megtekinteni a Jókai-parkot, a Rózsaligetet és a számos köztéri szobrot és emlékművet is, amelyek a sétányon kerültek elhelyezésre. A vasútállomás épülete, valamint az előtte elhelyezkedő Millenniumi park is számos látnivalót tartogat a városba érkező turisták számára.

Nem messze a vasútállomástól rábukkanhatunk a város főterére is, amelyen a város jelképét lehet megcsodálni.Ez a jelkép nem más, mint a Víztorony, amelynek földszintjén egy Tourinform iroda üzemel. A Víztorony kupolájából meseszép panoráma tárulhat a szemünk elé, így, ha nem rémülünk meg a Víztorony 45 méteres magasságától, érdemes felmennünk és szertenéznünk Siófok fölött. Siófok természeti értékeit is érdemes felkeresni a természetet kedvelő turisták számára.

A Töreki Tavak Tanösvényén például nagy túrára is lehetőség van. A Tanösvény összesen 9000 méter hosszú és fő célja az, hogy bemutassa a jellegzetes élőhelyeket a környéken. A háborítatlan, békés, természeti értékektől hemzsegő terület az 1992-es esztendő óta természetvédelmi oltalom alatt áll. A természet szépségeit minden évszakban érdemes megcsodálni a Töreki Tavak Tanösvényén, így azt javasoljuk, hogy Siófokon járva mindenképpen indulj el egy nagy túrára az ösvényen.

A túra kiváló családi program lehet, amely során a dolgos mindennapok fáradalmaitól is meg lehet szabadulni. A természet által kínált csend, béke és nyugalom feltölti a testedet és a lelkedet, hogy aztán újult erővel vethesd bele magadat a hétköznapokba.