Stresszre, gyulladásra és álmatlanságra is kiváló a kamillatea

Az emberek jelentős többsége manapság stresszes, túlhajszolt életet él, és mindenféle betegségektől szenved. A népi gyógyászatban már évezredek óta használják, sőt mi több, a modern orvostudomány is gyakran alkalmazza sok bajra a kamillateát, legyen szó akár borogatásról, akár gőzölésről, akár belsőleges alkalmazásról. Szinte nincs olyan ember az országban, aki ne ismerné virágát, vagy jellegzetes ízét.

A kamillának közismertek gyulladás gátló hatásai, legyen szó akár aranyeres tünetekről, akár felfázásról, a kamilla mindig segít. Kevesen tudják azonban, hogy idegerősítő- és nyugtatószerként szintén nagyon hatásos. A kamilla ezen hatásával már az ókori Egyiptomban is tisztában voltak, ezáltal például szertartásokon rendszeresen ajánlottak fel a Napistennek, hogy megnyugtassák kedélyeit.

Kamilla

A kamillát elsődlegesen teaként alkalmazzák, rendszeres fogyasztásával pedig feloldhatjuk a stressz által kiváltott feszültséget. Ezen felül kiváló hatást lehet elérni teával belső gyulladások, valamint a menstruációt megelőző tünetek enyhítésére. A kamilla ilyen időszakban jól oldja a feszültséget, kedélyjavító és izomlazító hatása van, ezáltal a menstruációs görcsöket is képes enyhíteni.

Hatásos gyógynövény továbbá álmatlanság ellen is, ha tehát nehezen alszunk el, akkor lefekvés előtt igyunk meg egy csésze kellemesen meleg, mézes kamillateát. Nagyszerű hatást érhetünk el vele abban az esetben is, ha a kamillából nyert olajban fürdőzünk, illetve inhalálunk vele, a kellemes fáradtság és a nyugodt alvás ilyen esetekben ugyanis garantált.

A rendszeres kamillatea fogyasztása csökkenti a túlérzékenységet, az idegességet, az aggodalmaskodást, oldja a szorongást, és képes megnyugtatni, ellazítani.