Találkozzunk a siófoki Főtéren minden szombaton!

Eléggé lehangoló az őszi, esős idő, de amikor kisüt a nap, akkor boldogságos, kirándulós kedvünk lesz, és vágyunk a szabadba.

Nem egy orvosi vélemény hallatja hangját a szabadban eltöltött idő fontosságára, még a fogvacogtató hidegben is – bár ebben az esetben inkább legszívesebben ki sem bújnánk a takaró alól.

A céltalan sétálgatástól kezdve a szabadban elvégzett testedzés remek lehetőséget teremt arra, hogy megacélosítsuk immunrendszerünket, felkészítsük szervezetünket a téli, napsütés szegény időre.

Szerencsére azért a szabadba vágyó többség még utazástól sem riad vissza, így sokan választanak ki egy-egy hétvégére olyan várost maguknak, ahol a szabadságérzését átélhetik. A legtöbb hétvégi turista szívesen sétálgat, miért ne tehetné ezt meg a siófoki Főtéren?

A nemrégen befejezett, felújított Főtéren minden szombaton vásárt találhatunk, ahol kézműves termékek sokaságából lehet válogatni. Találkozhatunk kézműves kecskesajttal, házi mézzel. A kürtös kalács ki sem maradhat a vásári hangulatból, mint ahogy a gyertyák, kerámia dísztárgyak, igazi, kézműves mézeskalács szívek sem. Minden-minden termék kézi munka eredménye, így mondhatjuk azt is, hogy minden egyes termékben megtalálhatjuk a készítő szívét-lelkét is.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy hamarosan jön a Mindenszentek napja, így a gyertyás termékekre még aktualitás is találhatunk, másodszor pedig a novemberi hónap vége az adventi időszak kezdete is, így nem csak a gyertyákra, hanem az ajándékok beszerzésére, az adventi koszorú elkészítésére is lehetőséget kapnak a hétvégén sétálni szerető vendégek. Nincs annál felemelőbb érzés, mikor egy kézműves által készített igazi kecskesajtot kóstolhat meg, hiszen ilyen termékeket a nagy áruházakban nem lehet kapni – csakis a siófoki Főtéren megrendezett vásárokon!