Tavasz a Balatonnál

Ilyenkor tavasszal megújul a természet, bárhol is járunk a világban. A hó elolvad, a hideget melegebb időszak váltja fel.

Előbújnak az állatok, feléled a környezetünk. A fák és a bokrok is zöldbe borulnak, majd rügyeket fakasztanak. Ez nagyon pozitívan befolyásolja a szervezetünket is, egészségesebbek lehetünk.

Mi, emberek is többet fogunk levegőn tartózkodni, ami egyrészt kellemes is – a zord hideg után felmelegedés -, másrészt pedig egészséges is a friss levegő és a napsütés. Miután sokat lehetünk kint a szabadban, sétálni esetleg sportolni vagy csak intézni az apró-cseprő dolgainkat, nyilván programokat is keresünk magunknak, a családunknak a hétvégére.

Koncentráljunk a Balaton fővárosára, Siófokra, hiszen ott nagyon sok fesztivál, koncert, kiállítás, különböző felnőtt- és gyerekprogramok váltogatják egymást. Rossz idő esetén érdemes felkeresni a múzeumokat, kikapcsolódásképp egy sétahajókázás is szóba jöhet vagy akár keressük fel a város látványosságait.

Pár programot azonban már most, tél végén is ismerhet az ember. Eleve egész évben várja a kedves látogatókat a Kálmán Imre Kulturális Központ sokféle színházi előadással, koncerttel.

Március 4-én a Víz Világnapja Siófok alkalmával színes oktató és szabadidős programokkal kívánják a szervezők felhívni a figyelmünket hazánk vizeinek védelmére és az ivóvízfogyasztás szükségességére. A programsorozat keretében 5 hetes Nyílt labor akciót hirdetnek az iskolások számára.

A Siófoki Tavaszi Fesztivál programjain belül a Kulturális Központ összművészeti rendezvénysorozata különböző műfajokban és különféle korosztályok számára nyújt élményt március 14-étől kezdődően.

Május 11-én egy kis sportlehetőség ajánlható a mozogni vágyóknak, még pedig Wink Maraton és Félmaraton Futófesztivál.

Ha ez egyelőre nem lenne elég, akkor továbbra is lehetőség van a balatoni sétahajózásra március 30-ától április 1-jéig.

Aki pedig szórakozni szeretne, töltsön el egy kellemes estét a retró diszkóhajók egyikén a 70-80-as évek zenéjére.

Rengeteg pihenésre, lazításra van mód Siófokon. A Balaton szerelmesei – azon kívül, hogy igazán meleg időben naphosszakat strandolhatnak a parton – különféle programok közül válogathatnak kedvükre. Egy kis nyaralás, pihenés és aktív időtöltés a város megismerésével és a szórakozások adta lehetőségekkel, s máris elűzzük a tavaszi fáradtságot és megalapozzuk a vakációzást.