Télen is lehet üdülni a Balatonnál

Az eddigi gyakorlat szerint nagyon kevesen bátorkodtak útra kelni télen. Hideg van, az ember legszívesebben begubódzik a meleg lakásában, és igyekszik tudomást sem venni a kinti hidegről.

De a jég megtörik, egyre többen vannak azok, akik inkább a telet választják ki utazásuk időpontjának meghatározására. Az okok leginkább abban kereshetők, hogy télen még mindig nincs akkora tömeg például a Balatonnál, mint nyáron. A téli üdülések jelentősége még csak gyerekcipőben jár, de irányvonala már mutatkozik a magyar üdülési szokások kialakulása felé.

A Balaton nem csak nyáron szép, bár a nagy melegben a vízparton való pihenés sokkal üdítőbb, mint bármi más pihenési lehetőség. De télen is nagyon sok mindent lehet pihenés, üdülés címszóval a Balaton partjainál tenni, hogy a pihenés, pihenés legyen, az élmények pedig kitartsanak a következő utazás alkalmáig.

Néhány ötlet:

Járjuk a természetet a nemzeti parkokba, ahol a környékre jellemző növény- és állatvilágot fedezhetjük fel. Köztudott, hogy a Balaton közelsége miatt olyan mikroklíma alakult ki, amely az ország más táján nem található. Így olyan növényeket és állatokat találhatunk egy-egy túra alkalmával, melyet természetes önmagában máshol nem jellemző, csak telepített növénykultúrában találkozhatunk velük.

A Balaton téli sportjai közül kiemelhetjük a sporthorgászatot, hiszen süllőzésnek, csukázásnak télen van az idénye. Eme nemes ragadozó halak horgászata nagy kihívás a sporthorgászok számára, egy – egy fogás szinte emberpróbáló is lehet.

Ha szerencsénk van, akkor télen sok hó esik, ami kimondottan jól jön egy hógolyó csatához, de egy baráti társaságon belül, akár házi hóemberépítő versenyt is rendezhetnek. A szabadban eltöltött idő kimondottan szolgálja az egészségünket.

Láthatjuk lehetőség nagyon sok adódik, hogy miért is érdemes télen a Balatonhoz utazni.