Tojásos zellersaláta

Természetes gyulladáscsökkentő hatását a zellernek valószínűleg nem sok mindenki ismeri. Emellett még hatásosan pusztítja el a baktériumokat és gombákat a vesékben, a belekben, illetve a gyomorban.  Az alhasi vérkeringést fokozza, így segíti a szervezetünk méregtelenítését és fokozza az energiaellátásunkat.

Most egy egyszerű recept segítségével egy könnyen elkészíthető salátát ajánlunk, mely nem csak a testet, hanem a lelket is frissességgel tölti el.

Elkészítési idő: 20 perc, 1 adag: 140 kcal

Hozzávalók: 4 tojás, 1 kiesebb angol zeller a levelével együtt, 1 lila lollo saláta, 1 kápiapaprika, 1 nagyobb sárgarépa.

Az öntethez: 1 dl olívaolaj, zellerkeverék, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál fehérborecet, fél citrom, só, bors

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk addig amíg teljesen ki nem hűlt. A zellert és a salátát szétszedjük majd alaposan megmossuk és hagyjuk hogy lecsepegjen.. A salátaleveleket kisebb darabokra tépjük., a zellerszárakat vékonyra szeleteljük., a levelét is felaprítjuk (a levágott leveleket félretesszük az öntethez).

Tojásos zellersaláta

 

A kápiapaprikát éa a meghámozott sárgarépát kockára vágjuk. A kihűlt tojásokat a tojásszeletelővel apróra kockázzuk. Az összes hozzávalót lazán összeforgatjuk egy nagyobb tálban.

Összekeverjük az olívaolajat a felaprított zellerzölddel, a zúzott fokhagymával, az ecettel és a citrom kifacsart levével. Sóval borssal fűszerezzük.  Tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát.