Ünnepi programok Siófok közelében december első hétvégéjén

A siófoki programok kedvelői már megszokták korábban, hogy nem csak a városban, hanem a város körül is rengeteg változatos és különleges esemény vár rájuk – különös tekintettel az adventi időszakban és a karácsony közeledtével. Ebből a színes kínálatból válogattunk az alábbiakban!

Hatalmas forralt bor főzőverseny kerül megrendezésre például Badacsonyban december 5-én, avagy most szombaton, ahol Badacsonytördemicen immáron hagyományos formában valósítják meg a kérdéses eseményt, ahová a szervezők nem csak a legjobb forralt bor készítő mestereket várják, hanem az ízletes finomságot kedvelő vendégeket is.

A rendezvényt – szintén a megszokottaknak megfelelően – idén is szórakoztató programok, kézművesek-, valamint természetesen helyi termelők és gazdák vására dobja fel.

Most szombattól egészen december 20-ig tart Balatonalmádiban az Almádi Advent névre keresztelt program, amely a karácsonyi készülődés jegyében főként az adventi hétvégéken tartogat változatos eseményeket. Lesz ennek megfelelően Adventi Tárlat, komolyzenei koncertek, adventi kirakodó vásár, tűzgyújtás, kézműves játszóház – elsődlegesen gyermekek részére –, de természetesen a város adventi koszorúin elhelyezett gyertyák meggyújtása is az Almádi Advent részét képezi majd.

Szintén hagyományos formában kerül megrendezésre az előttünk álló hétvégén a Mikulás Rally Veszprémben, amely december 5-én és 6-án immáron 19. alkalommal egy utánozhatatlan és rendkívül egyedi hangulatú évadzáró bulit eredményez majd, ahol egy hosszabb téli álmot követően még egyszer és utoljára, tematikus programok társaságában hajthatja meg autóját és csodálhatja meg mások versenyét.