Vény nélkül kapható csodaszer: a lelki felfrissülés

Lélektelen élőlény nincs! A lélek ugyanúgy hozzátartozik az emberi élethez, mint a test és szellem. Utóbbi kettővel kapcsolatban mindenkinek van valami nézete, de a lélek valamilyen megfoghatatlan tényező az emberi életben.

Amikor azt mondod, hogy „fásult vagy”, vagy „meguntam az életemet”, vagy „totálisan elfáradtam”, akkor te is érzed, hogy itt nem csak a fizikai fáradtságról van szó, hanem a lelki fáradtságról is.

Ilyenkor semmi mást nem kell tenned, csak a lelki felfrissülésedről kellene gondoskodnod! Találnod kell egy olyan helyet, időt, ahol csak magaddal foglalkozhatsz, ahol megtalálhatod azt a belső békét, mely további energiával tölt fel, hogy élet kihívásaival fel tud venni a kesztyűt! A lelki tetszhalott állapotból kell megtalálnod a kiutat, melyhez nagyon sok eszköz, lehetőség és hely áll a rendelkezésedre.

Sokat segít a meditálás, a szaunázás, a masszázs, egy fizikailag megerőltető kirándulás, az aktív testmozgás, de sokszor elegendőnek bizonyulhat az is, ha csak böjtölsz egy-két napig. A lelki felfrissülés célja, hogy megtaláld az önmagadhoz vezető utat, hogy foglalkozz egy kicsit magaddal is – minden más probléma, megoldásra váró feladat eltörpül az mellett, hogy te lelkileg kimerültél!

Hiszen, ha magaddal nem foglalkozol eleget, akkor mással sem tudsz igazából foglalkozni: nincs meg a megfelelő motiváltságod, a megfelelő kitartásod, a megfelelő energiád. Ezt pedig csak és kizárólag úgy tudod megoldani, ha foglalkozol a testeddel (eszel-iszol, tornázol), szellemeddel (például olvasol vagy tanulsz) és a lelkeddel (például kényezteted magadat és nem foglalkozol semmilyen problémával).

A lelked is hozzád tartozik! Foglalkozz vele is, hiszen sok fizikai problémának lelki okai vannak!