VI. Kálmán Imre Emléknapok – 2013. október 26-27-én

Siófokon, 2013. október 26-án és október 27-én ismét megrendezésre kerülnek a Kálmán Imre Emléknapok, immáron a hatodik alkalommal. Kálmán Imre, Siófok egyik legismertebb szülöttje, az 1882-es esztendőben látta meg a napvilágot. Az operettjeiről elhíresült, magyar származású zeneszerző és karmester október 24-én született, ezért immáron hatodik éve, hagyományként rendezik meg október végén a Kálmán Imre Emléknapok nevet viselő rendezvényt.

Kálmán Imre tehetsége már igen korán, az 1897-es esztendőben megmutatkozott, amikor is zongoristaként a fővárosi közönség elé állt. Zongorista karrierje sajnos hamar megtört, miután egy betegség következtében le kellett mondania e tevékenységéről. Ez alatt a 3 év alatt azonban a közönség úgy tekintett rá, mint egy csodagyerekre, olyannyira tehetséges volt. Kálmán Imre nevéhez olyan híres operettek fűződnek, mint a Tatárjárás, amelyet 1908-ban mutattak be, illetve a Cigányprímás, a Marica grófnő, a Cirkuszhercegnő vagy a Bajadér is az Ő munkásságát dicséri.

A legsikeresebb műveként azonban az 1915-ös esztendőben bemutatott Csárdáskirálynőt tekintjük, ugyanis ezzel tett szert a zeneszerző a nemzetközileg is elismert hírnevére. A Kálmán Imre Emléknapok keretén belül számos operett, színházi előadás, gálaműsor és kiállítás várja az érdeklődőket. A látogatók, neves előadóművészek közreműködésével meghallgathatják a zeneszerző leghíresebb dalait, illetve a rendezvénysorozatot számos kísérőprogram is színesíti. A Kálmán Imre Emléknapok rendezvény pontos helyszíne a Kálmán Imre Kulturális Központ.

A belépőjegyek megvásárolhatók többek között a helyszínen, az InterTicket országos hálózatán keresztül, valamint a www.kulturkozpont-siofok.hu honlapon keresztül.