VI. Siófoki fesztivál – július 25-28 között

Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Siófolk Fesztivál. A rendezvénysorozat kezdeti időpontja 2013. július 25., csütörtök.

Akik már részt vettek az elmúlt években ezeken a rendezvényeken, azok tudják, hogy milyen különleges hangulat uralkodik ilyenkor Siófokon. Nemcsak a népzenéé ilyenkor a főszerep, hanem a népi hagyományoké.

A fesztivál 3 napos, tehát 2013.07.28-án, vasárnap ér véget. Ezen a háromnapos rendezvényen minden kedves érdeklődő megismerheti nemcsak a magyar népzene hagyományos motívumait, hanem lehetőség nyílik más nemzetiségi népzenei hagyományokkal való megismerkedésre is. Folklór és világzene előadássorozatot tekinthet meg hazánk legjobb előadói által.

Nemcsak a népzenéről szól ez a kulturális Fesztivál, hanem mindenről, ami a népi hagyományokhoz kapcsolódik. Így a rendezvény ideje alatt lesz táncház, kézműves vásár, népi iparművészek bemutatója. Családi kikapcsolódást biztosítanak a szervezők azáltal is, hogy gyermekelőadásokbemuatóját is megszervezték. Ugyanakkor gyermekei valami újat tanulhatnak azáltal, hogy részt vesznek a népi gyermekjátékokon, különböző, gyermekeknek szánt fogalkozásokon.

Népzene és népszerű világzene koncertek várnak mindenkit ezen a Fesztiválon. Ami még nem mellékes, a rendezvény színtere Siófok legszebb partszakasza. Jöjjön el Ön is családjával, kapcsolódjon ki a mindennapi robotból, vegyen részt a hagyományápolásban!