VII. Kiliti Szüreti Felvonulás és Jótékonysági Bál Siófokon

Mint a legtöbb bortermelő vidéken elhelyezkedő város, így természetesen Siófok sem hagyja ki az aktuális szüreti felvonulást, amelynek keretein belül az egybegyűltek a jó szőlőtermést és a finom bort ünneplik, immáron hetedik alkalommal. A VII. Kiliti Szüreti Felvonulás és Jótékonysági Bálra idén szeptember 28-án kerül sor, méghozzá délután kétórai kezdettel. Ekkor indul meg az addigra remélhetőleg komoly tömeggé formálódott vígadó felvonulás a Béke térrel, majd keresztülvonul egész Siófokon, miközben a vigadalmat a megállóhelyeken egy kisbíró és néptánccsoportok előadásai díszítik.

A VII. Kiliti Szüreti Felvonulás megállóhelyein ingyen pogácsa, üdítő és bor várja a résztvevőket. A megállóhelyek a következők: Béke tér, Szeptember 6. tér, Rákóczi utca és Márton köz sarok, Ságvári utca és Jácint utca sarok, Alsó iskola előtt (Asztalos u. 72.). A szüreti felvonulás alkalmával több helyi kulturális csoport is műsorral kedveskedik az egybegyűlteknek, így a Kiliti iskola tanulói, a Kilitiért Egyesület Szőlővirág tánccsoportja, a Vadhajtás Táncegyüttes, a Kilitiért Egyesület Szőlővirág tánccsoportja, a MMSZE Gondviselés Háza Fogyatékkal Élők Nappali Intézetének napközisei, de még a Kiliti óvodások is készülnek egy rövidke előadással.

A jó hangulatú szüreti felvonulást követően este hétórai kezdettel indul a jótékonysági bál, amelynek helyszíne a Széchenyi István általános Iskola Kiliti telephelyének tornacsarnoka lesz (Siófok-Balatonkiliti, Asztalos u. 18.). A bálon a talpalávalót a Reflex Duó szolgáltatja majd az egybegyűltek számára. A bálra jegyek kizárólag elővételben kaphatók szeptember 10-től. Jöjjön el ön is, hogy együtt ünnepelhessük meg Siófokon a jó szőlőtermést és a finom Balatoni borokat.