Wellness és egészség

A wellnessről manapság sokaknak a luxus jut az eszébe. Lehet, hogy pár éve még csak a vastagabb pénztárcával rendelkezők engedhették meg maguknak, mára már szerencsére egyáltalán nem erről van szó.

Egyre divatosabb cél lett a pihenni vágyóknak a wellness szálloda. Már nemcsak a wellness szállodáról beszélhetünk, szerencsére elegendő ilyen szolgáltatással bíró hotel várja a kedves vendégeket. Igazából csak az utazás vagy az anyagiak szabhatnak határt eme pihenési formának. Ha csak egy hétvégét szeretnénk eltölteni jelentősebb kiadás nélkül, nem kell túl nagy dolgokra gondolni. De ha jeles napok alkalmából kívánunk ott ünnepelni, nyugodtan álmodhatunk merészebbet is, mindenre van lehetőség. Legyen az finn-, bio- vagy infraszauna, pezsgőfürdő, gőzkabin, sókamra, svéd, lávaköves vagy aromaterápiás masszázs.

Egyes hotelek élmény- és gyógyfürdővel is rendelkeznek. Nem igazán csak a kikapcsolódás lehet a fő cél, hanem a feltöltődés és a lehetőség arra, hogy aktívan töltsük a szabadidőnket.

Ha már a szabadidőnk kellemes eltöltéséről van szó, akkor fokozott figyelmet szentelhetünk az egészségnek is. Egyre több étteremben lehet egészséges, vitaminban gazdag ételeket fogyasztani. Természetesen ez nem kérdéses a wellness szállodákban sem. A masszázsoknak is van egészségmegőrző hatása. Például egy talpmasszázs nemcsak serkenti a vérkeringést, hanem erősíti az immunrendszert és fájdalomcsillapító hatása is van.

Ha már wellness és egészség, akkor sport is. Számos lehetőség adódik a sportolásra is, melyeket célszerű kihasználni, de ha már aranytálcán nyújtják nekünk, egyenesen vétek lenne kihagyni. A fűtött vizű beltéri medencék igen csábítóak az úszni vágyók számára, de a szauna vagy a gőzkabinok is felfrissíti a testet, a lelket is, főleg, ha felváltva csobbanunk és szaunázunk.

Rendelkezésre állnak még kondicionáló termek, ahol kedvünkre edzhetünk. Nagyon divatosnak tűnhet, ugyanakkor remek sportlehetőség a fallabda avagy a tenisz, de választhatjuk az animátorok által irányított vízi- és szárazföldi aerobic órákat is.

Természetesen ezek mellett azért táncolhatunk is, mely nemcsak kitűnő szórakozás. Relaxálásképp választhatjuk a jógát is, mely alapos gyakorlat az izmok megtornáztatására.

Rengeteg mód közül lehet válogatni, csak ízlés és napi hangulat kérdése, vajon hol is mozoghassunk a wellness központokban. Érdemes kipróbálni mindenkinek.