“Wellnesszelés”, avagy hogyan mondjuk búcsút a tavaszi fáradtságnak

Új év kezdődött, a téli latyakos, havas idő múlóban van, kicsit fáradtan nézünk a tavasz elé. Az ünnepek, a hólapátolás, a jeges utakon való vezetés, közlekedés és egyáltalán a téli hideg kivette az összes energiánkat. Ugyan kevesebb erővel, de alig várjuk a tavaszt. Ez bizony a tavaszi fáradtság kezdete lehet.

Ha fáradtak vagyunk, igen is pihenni kell. A kulcsszó a kikapcsolódás. Ha a karácsony minden anyagi tartalékunkat felemésztette, akkor akár egy olcsóbb panziót lehet keresni és kirándulni, de az inkább kellemes – ámbár korántsem pihentető – időtöltés. Ma már senki számára nem ismeretlen a wellness szó. A wellness szállodákban a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeket várják különféle ajánlatokkal, jobbnál jobb masszázsokkal, szaunával, medencével egyéb sportolási lehetőségekkel. Legyen akár szerelmes párról, idős vagy fiatal házastársakról szó, esetleg baráti körről, családról. Mindenki megtalálja magának a megfelelő szórakozási lehetőséget. A kisgyermekesek számára is kínálnak programokat. A babák részére külön foglalkoztatók állnak rendelkezésre, amíg a szülők szaunáznak, masszőrhöz mennek vagy akár egyéb felnőtt szolgáltatást vesznek igénybe.

Érdemes körülnézni a Valentin napra is, hiszen különböző lehetőségeket ajánlanak a wellness szállodákban erre a jeles alkalomra, így nem maradnak szórakozás nélkül a párok sem. Egy kellemes masszázs, finom vacsorával, másnapi szaunázás és kellemes úszás az uszodában, s máris megünnepelték a napot és pihentek egyet, messze a hétköznapok zajától, rohanásától.

Már egyre több wellnesst találhatunk a térképen, közel vagy távol a lakóhelyünktől, azonban fontos lehet a szállodai kilátás. Különösen elvarázsolja az embert, ha a természetre néz a szobája, főleg, ha akár a Balatonra. Van abban némi párhuzam és csoda, ha az ember a téli Balaton mellett időzik egy wellness szállodában.

Bármilyen ötletünk támadhat így tél vége felé, hogy kipihenjük, vagyis elűzzük a tavaszi fáradtságot. Elég egy hétvégét rászánni, és ha már wellness szálloda és kikapcsolódás a Balaton mellett, akkor a településen való sétát, városnézést se hagyjuk ki!