Siófoki programok: Müller Péter előadása és néptáncverseny

A mély gondolatok és a tánc szerelmesei egyaránt megtalálhatják majd számításaikat abban az esetben, ha a siófoki programok részeként május utolsó előtti hetében a Balaton fővárosában keresnek maguknak elfoglaltságot.

Május 22-én, azaz most kedden ugyanis Müller Péter, az egyik legnagyobb magyar gondolkodó érkezik Siófokra, hogy este 18 órától kis túlzással kifulladásig egy alapos előadást tartson a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

A Bölcsek Iskolája egy olyan előadás, aminek részeként a képzelet hatalma, a megvalósítás kapja a központi szerepet, vagyis az, hogy miként tudjuk elképzeléseinket és terveinket mindenen keresztülvinni és ténylegesen is eljuttatni a megvalósításig. Lesz szó az este folyamán a hitről és a tudásról, ezek különbségeiről, ezáltal a fanatizmusról, a vakhitről, a hit fogalmával kapcsolatos visszaélésekről. Az előadás során maga Müller Péter fogja megmutatni az egybegyűlteknek, hogy mi is az a szuggesztió, aminek segítségével lehetőségünk nyíljon átültetni a valóságba mindazt, amiről az előadás maga szól.

Ha valaki a mélyen szántó gondolatok után egy kicsit táncolna és mulatozna, május 24-én, azaz most csütörtökön látogasson el a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol idén is megrendezésre kerül az Együd Árpád Néptáncverseny. A kérdéses esemény a Somogy megyei ifjúságnak, a megyében élő gyermekeknek szól, és minden évben megrendezésre kerül Együd Árpád néprajzkutató és koreográfus emlékére, és részeként leginkább Somogy megye általános és középiskolás diákjai vesznek részt.

A kérdéses esemény nem is annyira egy versenynek, mint inkább egy bemutatónak tekinthető, aminek részeként táncház, népviseleti bemutató, népzenei koncert és népdaltanítás is várja a résztvevőket addig, amíg a zsűri a fellépőket értékeli.