Siófoki programok: gyermekeltűnések világnapja

Bár egy modern, jól követhető, mondhatni bekamerázott világban élünk, sajnálatos módon azonban még mindig rendkívül magas a gyermekeltűnések aránya, így a siófoki programok részeként idén is kapcsolódó programmal készül majd a Nők Együtt Egyesület.

Minderre május 25-én, avagy a Gyermekeltűnések világnapján kerül majd sor, amivel a cél az, hogy a bűnmegelőzést erősítsék a szervezők. Hazánkban ugyanis 2016-ban még mindig 19 ezer kiskorú és fiatalkorú eltűnését jelentették be a rendőrségen, az Európai Unió területén pedig évente még mindig 250 ezer gyermek tűnik el, ami azt jelenti, hogy kétpercenként legalább egy gyereknek nyoma veszik, ami szörnyű adat.

A Nők Együtt Egyesület az szeretné, ha programjukkal nemcsak felhívnák a figyelmet a gyermekek eltűnésének veszélyeire, hanem szeretnének minél több iskolába és egyéb intézménybe is eljutni annak érdekében, hogy ne csak a szülők és a tanárok, hanem maguk a kiskorú gyermekek is érezzék, hogy a csellengés milyen veszélyekkel jár együtt.

A tényleges programok a Siófok, Petőfi sétány 1-es szám alatt megtalálható Siófoki Gábor Dénes Főiskola előadótermében kerülnek megrendezésre. Az ünnepélyes megnyitóra délelőtt 11 órakor kerül majd sor, méghozzá Orbán Veronika Katalin, a Nők Együtt Egyesület elnök asszonyának közbenjárásával, aminek részeként fellép majd az Egerszegi Akusztik. Ezt követően 11:30-tól legalább délután 13 óráig Probszt Erika klinika szakpszichológus, illetve terapeuta tart kapcsolódó előadást az érdeklődők számára, szakmai szemmel is megvizsgálva a gyermekeltűnések háttereit és következményeit egyaránt.