192. Anna-bál

A Balatonfüreden hagyományosnak számító Anna-bált immár 192. alkalommal rendezi meg a város 2017. július 2-én, hogy az est fénypontjaként megválasszák a legszebb hölgyet. Az impozáns eseményen szinte bárki részt vehet.

Nincsen megszabva sem az alsó, sem pedig a felső korhatár. A belépő ára nem olcsó, de csodálatosan feldíszítik a báltermet, és természetesen a belépő ára tartalmazza az ünnepi menüt is. Az áruk tavaly óta nem változott, így az árkádok alatti helyek 55.000 Ft-ba, az étterembe kicsivel drágább 60.000 Ft-os jegyet válhatunk, aki azonban a díszteremnél szeretne helyet foglalni, annak idén is 70.000 Ft-ot kell fizetnie. Az ár nem tartalmazza az elfogyasztott italokat, az italfogyasztás plusz költséggel jár.

A rangos eseményen a hölgyek estélyi ruhában, még az urak szmokingban kell, hogy megjelenjenek. A nem hagyományos szépségversenyre nem kell nevezni, ugyanis ez egy tradicionális bál, ahol a bál szépét választják meg, így belépéskor minden hölgy kap egy sorszámozott Herendi porcelánszívet, amit ha végig nyakában visel automatikusan részt vesz a versenyen is, és nemcsak a bálon. Az első bálozóknak nem kötelező a fehér ruha, azonban ajánlott és a hagyományokhoz illő.

A bálra kísérővel érdemes menni, de természetesen ez sem kötelező, de azért ha meg akarják adni a módját, akkor, ha épp nem élnek párkapcsolatban érdemes megkérni egy közeli barátot, akivel részt tudnak venni Balatonfüred legrangosabb eseményén. A bevonulás a meghívóban szereplő időpontban zajlik, és a helyszínről indul, a részvétel pedig bár nem kötelező, de a bál hangulata miatt a szerevezők javasolják a résztvevőknek, hogy ne hagyják ki.

Vacsora nélküli jegy a bálra nem váltható. Gyermekkedvezmény nincsen az eseményre, azonban az első bálozó 18 éves balatonfüredi lányok a polgármester úrtól kapnak meghívást, így ők kedvezményesen vásárolhatják meg belépőjegyüket, azonban ez csak a helyi 18 éves hölgyeknek jár. A bálnak vannak kísérőrendezvényei, mint a Prímás verseny, az Opera Gála, a Szívhalászat, valamint a hagyományos délutáni program, amikor az előző évi bálkirálynő sétákocsikázik végig a városon. A bál napján a térzenét Balatonfüred Város Fúvószenekara biztosítja, a Kisfaludy színpadon pedig táncbemutatók és egyéb műsorok várják a résztvevőket.

A bált követő napon pedig a Kisfaludy-színpadon bemutatkozik a 2017-es bál szépe, valamint udvarhölgyei.