Bor és kenyér ünnepe 2017

Siófok egy turisztikai célállomás sokak számára. A fiatalok a fergeteges bulik miatt látogatják, míg az idősebb korosztály a rendezvények sokszínűsége miatt kíváncsi erre a Balaton parti városra.

Az arany parton, a Plázson szépen kialakították a strandot festőisen szép és homokos part fogadja az ide látogatókat, emellett Siófok szépséget növeli a hajóállomás, ami számos különleges program színhelye. 2017. augusztus 16- 2017. augusztus 20-ig rendezik meg idén a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseményét, a Bor és kenyér ünnepét, ami a nyári szezon egyik legnagyobb fesztiválja a városban. Ilyenkor a második népszerű helyszínünkön a siófoki hajóállomáson szól a folk, valamint világzene, valamint a kézműves hagyományokat is felelevenítik előttünk és bemutatják a lehető legszélesebb körben az ide látogató turisták számára, akik finom borokat is kóstolhatnak a neves napokon.

A folklór tradicionális értékeinek ellenpólusaként bemutatják a világzene legnépszerűbb irányzatait is különböző koncertek formájában. Emellett pedig lesz néptánc, családi programokkal is kedveskednek a kilátogatóknak, népi játékok is színesítik a programot, valamint vásár és gasztronómiai élmények is várják az érdeklődőket, Siófokon, a Balaton egyik legszebb és legnépszerűbb partján.

A hagyományoknak megfelelően ezen a fesztiválon fontos szerepet kapnak a kulináris élvezetek, amelyet változatos családi programok, koncertek és más ünnepi események tesznek még változatosabbá. Az említett négy napban lesz még kenyérszentelés, a város bora választás, valamint egy nagyon látványos tűzijáték, ami érdekes élmény lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt, főleg, hogy záró napja augusztus 20-ra nemzeti ünnepünkre esik.

A négy napos rendezvényen fellép többek közt a Kispárna Mesezenekar, a Bagossy Brothers, a Soulwave, Szilas Miklós – mesés zenejátékával, Csemer Bogi , Király Viktor és Király Linda a legendás és tehetséges testvérpáros, a Bogár Muzsika, a híres és közkedvelt Balaton Táncegyüttes, a fiatalok által közkedvelt Pankastic! a New Level Empire , és az Agyagbanda Zenekar, valamint Barsi Csaba néptáncos és párja , és a Kerekes Band.

Emellett a kilátogatók számíthatnak még kézműves foglalkozásokra és változatos, érdekes gyermek programokra is. Aki ellátogat a 4 napos Bor és kenyér Ünnepe fesztiválra az garantáltan kiválóan fogja magát érezni Siófok legkülönlegesebb eseményén. Ne maradjon le, ne hagyja ki Ön se!