IV. Mikulásfutás Siófokon

Siófok az ország egyik legközkedveltebb kulturális és turisztikai célpontja, számos család tölti téli szünidejét, vagy akár az ünnepeket a „magyar tenger partján”. A városnéző túrákon, adventi vásárban bolyongáson, vagy moziba menetelen kívül a város önkormányzatának hála számos izgalmas, gyermekbarát, kulturális és sportprogramon vehetünk részt akár egyedül, akár családdal, vagy barátokkal.

2018. december 8-án negyedik alkalommal is megrendezésre kerül a Balatuning Egyesület szervezésével a hagyományos családi esemény, a Mikulásfutás. A rendezvény Siófok fő terén kap helyet, ahol hívnak és várnak a rendezők szeretettel minden sportolni vágyó kedves érdeklődőt. Nevezni elmezben lehet, így emelve a Mikulásfutás ünnepi hangulatát.

Idén is részt vehetünk egy rövidebb távon, amit gyermekek és a futással még csak ismerkedő felnőttek is könnyedén teljesíthetnek, körülbelül 4000 méteres biztosított útvonalról van szó.
Engedélyezett görkorcsolya, roller, vagy kerékpár használata, így még játékosabb külsőt eredményezhet a száguldozó Mikulások számára. A célba érkezést követően tematikus büféasztal várja a versenyzőket, melyet a futás után ingyen igénybe vehetnek.

Egészségünk megőrzése igen fontos feladatunk, azonban nem feltétlen vaskalaposan minden nap eljárnunk konditerembe, vagy ész nélkül diétázni, egy sokkal izgalmasabb és játékosabb formáját is űzhetjük.

A Mikulásfutáson történő részvétellel testmozgást végezhetünk úgy, hogy egy jó hangulatú társaság részesei lehessünk és nem utolsó sorban jól szórakozva érhessünk be a célba. Mókás látványt nyújt majd, amint mindenféle Mikulás száguldozik rolleren, vagy görkorin a cél felé. Kisgyermekek számára is izgalmas esemény lehet, hiszen találkozhatnak a sportoló Mikulás bácsival, ráadásul nem is egyel.

Hívnak és várnak szeretettel minden érdeklődőt, nézelődőt, vagy versenyzőt a szervezők.