Meditációval a mindennapok káros hatásai ellen!

A meditáció eredete a vallásban keresendő, hiszen kialakulásakor a hívők Istennel való találkozást remélték. Ma már inkább egyfajta tudatos nyugalmi állapot elérése a cél, ahol a test teljes ébersége mellett a szellemi pihenés és nyugalom megtalálása vált fontossá.

A meditáció egy olyan nyugalmi helyzetet jelent, ahol nincs más, csak te és a szellemed. Olyan állapotban vagy, ahol érzed tested, sejtjeid minden rezdülését, és fel tudod mérni azt a pontot a testeden, ahol érzed, hogy valami nem működik rendesen.

A meditáció sokat segít azon civilizációs betegségnek tartott folyamatok ellen, mint a stressz, a teljesítmény kényszer érzete, a túlzott elvárásoknak való megfelelni akarás. Olyan fogalmak által meghatározott lelki betegségektől és lelki terhektől szabadít meg, melyet más módszerrel gyógyítani nem lehet.

A legtöbb panaszt nem is a fájó térd, vagy a kínzó fejfájás okozza, hanem a fizikai fájdalom mögött meghúzódó lelki problémák jelentik. A meditációval megtalálhatod a belső békédet, mely egy teljes fizikai és szellemi ellazulást jelent. A meditálás olyan éteri életet jelent, ahol a tested „mozgásképtelen”, de szellemed és érzékeid száguldóak. Minden nesz hallasz, de mozdulni csak akkor vagy képes, ha a meditáláskor megtalált mély nyugalomból visszahozod magad.

Sokan nevezik ezt az ébrenlét és az elalvás vékony határát jelentő mezsgyének, de a különbség sokkal nagyobb. Az elalvás előtti „transz” állapot arra irányul, hogy elaludj, a meditáláskor elérésre vágyott állapot nem az elalvást segíti, hanem a mély, belső béke megtalálását. A gyakorlott meditálók rövid időn belül elérhetik azt az energiaszintet, amelyet mások nyolcórai alvással képesek csak elérni. Nagy különbség!