Őszi szépségápolás

Ősszel, a hűvös levegő miatt különösen oda kell figyelnünk a bőrünkre. A szél könnyen kiszáríthatja arcbőrünket, emiatt is fontos a napi hidratálás.

Hogy bőrünk megőrizze rugalmasságát és puhaságát, segít ha naponta egyszer, legfeljebb kétszer bekrémezzük arcunkat. Különböző bőrtípusokra különböző készítményeket lehet kapni, ezért jobb, ha tudjuk, mi melyik kategóriába is tartozunk.

A zsíros bőr jellemzője, hogy a „T” zónában erősen csillog, fénylik, mert itt a legzsírosabb a bőr. Gondolhatnánk, hogy akkor nincs is szükség ápolásra, hiszen a bőrünk pórusai így is elegendő hidratáló anyagot termel. Azonban ez tévedés.

A zsíros bőrt is megfelelő készítményekkel kell kezelni. Naponta kétszer ajánlott, zsíros bőrre készült arctisztítóval megtisztítani, utána pórusösszehúzó tonikkal átitatott vattakoronggal áttörölni a bőrt. Este pedig szintén zsíros bőrre készült hidratáló kenőccsel be kell kenni. A hidratáló krémben nem szabad olajnak lennie! Egy héten legfeljebb háromszor radírozzuk át bőrünket! Ne többször, különben túlságosan is kiszáradhat.

A száraz bőr, mint a nevében is benne van, mindenütt száraz és feszül. Az ilyen bőrtípussal rendelkező embereknek egyébként is nagy odafigyeléssel kell lennie a bőre víztartalmára. Reggel meg kell tisztítani, és száraz bőrre ajánlott nappali krémmel bekenni, este pedig zsíros, mélyen hidratáló, esti krémmel. A hidratálókrémben legyenek vitaminok, amelyek táplálják a bőrt. A száraz bőrnél ez különösen fontos.

A harmadik bőrtípus a normál bőr, ami se nem túl száraz, se nem túl zsíros. Ezt a középutat megtartani elég nehéz, ezért sem mindegy mivel kezeljük arcbőrünket. Normál bőrre való készítményeket alkalmazzunk, ha ilyen típusú bőrünk van. Fontos, hogy a hidratáló krém felvitele előtt, alaposan tisztítsuk meg arcunkat! A krém ne tartalmazzon túl sok olajt, különben túl zsírossá válik a bőr. Egy héten egyszer ajánlott a bőrradírozás, és a hidratáló maszk felvitele.

Fontos, hogy a bőrápolási készítményeket, mindig az előírt módon használjuk, különben többet árthat, mint használhat!

A sminkelés terén sem mindegy, mivel dolgozunk. Alapozó helyet maradjunk a színezett arcápolóknál, amelyek nemcsak, hogy elrejtik a bőrhibákat, és egyenletessé teszi a bőr felszínét, hanem még ápolják is. Alapozót is használhatunk, csak figyeljünk oda, hogy tartalmazzon vitaminokat is. A púderünk tartalmazzon ásványi anyagokat, így a bőrünknek is igazi felüdülés lesz a sminkelés.