PoetryNight Siófokon, a Lógó Üvegben

Siófok igen közkedvelt üdülőcélponttá nőtte ki magát, hiszen a Balaton partján elterülő, csodás adottságokkal és gyönyörű látványosságokkal rendelkező város számos jobbnál jobb szállást és programlehetőséget kíván a pihenni vágyók számára. Amellett hogy megmártózunk a magyar tengerben, vagy romantikus sétákat teszünk a Balaton-parton, kedvünkre válogathatunk a város által rendezett programok közül.

2018. október 25-én, csütörtökön, 18:00-tól 19:30-ig vehetünk részt Kovács János gitárművész és Gróf Tamás költő előadóestjén, mely ’Az utazás’ címet kapta. A rendezvény a Lógó Üveg elnevezésű pub-ban kerül megrendezésre, mely Magyarország első és egyedülálló kultúrkocsmája Siófokon, a volt Morva étterem helyén. Különleges sörök és egyéb italok kortyolgatása mellett számos kultúrprogramon vehetünk részt egész évben. A helyet Siófokon, a Fő utca 55. g cím alatt találhatjuk.

Az előadóest tulajdonképpen egy PoetryNight lesz, azaz remek kortárs és klasszikus költemények, versek felolvasásával szórakoztatják a Művész Urak a kedves vendégeket. A rendezők hívnak és várnak szeretettel minden kultúrára éhező érdeklődőt.

Az előadásra történő belépés mindössze 600 Ft.

Borisz Paszternak szerint „A költészet lédús füttyögés, jégdarabkák összekoccanása, falevél-fagyasztó éjjel és csalogányhímek párbajozása.” Hasonló szenvedélyt és érzelmeket közvetítő műveket hallhatunk az est során, melynek minden sora hozzátesz életünkhöz egy darabka értéket, gazdagabbak leszünk általuk.

Az emberi lélek igényli a kultúrát, szomjazik a művészet érzékiségére, mint egy belső erő, tölti fel az elmét, meggátolja a kiöregedésben, elfásulásban. Az előadás a gyönyörködtetésen kívül mélyen szántó gondolatokat is ébreszthet az érdeklődők fejében, melyek akár kibővíthetik világnézetünket is.