Programok Siófok közelében: A két Lotti színházi előadás

A klasszikus irodalom kedvelőinek legnagyobb örömére, egy igazán különleges színházi előadást tekinthetnek meg azok, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak november 21-én a közeli Veszprémbe, ahol Oberfrank Pál, a Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendező jóvoltából lehetőségünk nyílik megtekinteni A két Lotti színházi előadást.

Az Erich Kastner által jegyzett eredeti regény színházi átirata rendkívül különleges annak ellenére is, hogy teljes egészében az ismert történetet dolgozza át, ezáltal egy addig egykeként nevelt kislányról kiderül, hogy valójában nincs egyedül ezen a világon, hiszen rögtön kettő van belőle.

Luise és Lotte egy tóparti üdülőben találkoznak egymással, ahol rögtön kiderül, hogy nemcsak kísértetiesen hasonlítanak egymásra, hanem valójában pontosan olyanok, mint két tojás. A lányoknak több sem kell annál, minthogy azonnal nyomozásba kezdjenek, és fényt derítsenek a nagy rejtélyre.

Csakhamar kiderül, hogy a lányok valójában testvérek, sőt ikrek, és csak azért nem ismerik egymást, mert egyiküket az édesapjuk, másikukat pedig az édesanyjuk neveli. Annyira nagy köztük a hasonlóság, hogy úgy vélik, a saját szüleik sem tudják megkülönböztetni őket.

Hogy ezt bebizonyítsák, rövidesen egymás bőrébe bújnak, helyet cserélnek, és hazamennek. Egy ideig működik is az egész, azonban rövidesen minden a feje tetejére áll, azonban minden jó, ha jó a vége, ez a történet is határozott happy enddel záródik majd.

Az előadást olyan ismert és tehetséges színészek és színésznők játékával nézhetjük meg, mint Bodnár Csilla, Szerdahelyi Luca, Kovács Zsófi, Fischer-Kovács Iza, Diószegi Imola, Keresztes Gábor, Soltis Eleonória, Hirschl Laura vagy Módri György.