Programok Siófok közelében: A tanítónő színházi előadás

A színházi előadások kedvelőinek érdemes lehet ellátogatniuk június első hetében Veszprémbe, ahol a siófoki programok mellett ismét megtelik élettel a Petőfi Színház, ahol egy különleges falusi életképpel, egy hagyományos színművel készülnek a színészek.

A tanítónő címre keresztelt előadás Oberfrank Pál, a Jászai-díjas, Érdemes művész rendezői munkájaként kerül bemutatásra, a főszerepben egy hagyományos tanítónővel, akit Bori Réka személyesít majd meg a színpadon.

A történet szerint nemcsak erő, hanem nagy elhivatottság is kell ahhoz, hogy valaki, esetünkben a tanítónő úgy indulhasson el otthonról, hogy megállja a helyét a nagyvilágban, miközben hű maradhasson önmagához, illetve mindahhoz, amit a családtól, az iskoláktól kapott korábban.

Merthogy mindenkit, a tanítónőt is sokan és sokszor próbálják majd letéríteni a pályáról, azonban a dacos akarat, az ellenállás, a jóságba és az igazságba vetett hit mindig segítséget nyújt abban, hogy az ember megmaradhasson a helyes úton.

Még akkor is, ha a helyes út sokkal nehezebb és rögösebb, hiszen végül minden rossz is jóra fordul, a szerelem beteljesedik, az ősi tanítások új értelmet kapnak, és a tavasz első napsugarai ismét melegséget hoznak az életbe.

A színpadon Bori Réka mellett felbukkan még Kőrösi Csaba, Szalay Bence, Varga Szilvia, Pásztor Márk, Tóth Géza, Bajor Lili, Nyirkó István, Cservenák Vilmos, Szeles József, Haál Attila Csaba, Keller Márton, Kulcsár-Székely Attila, Keresztes Gábor és Horváth Csenge is.

A mű elkészítésében közreműködött rendezőasszisztensként Péti Krisztina, ügyelőként a Magyar Teátrum-díjas Szentmiklósi Ildikó, súgóként Klózer Kitti, díszlet- és jelmeztervezőként pedig a Jászai-díjas Csík György.