Programok Siófok közelében: Ágacska színházi előadás az Aranyszamár Bábszínháztól

A bábszínházak kedvelői nagy örömüket lelhetik a siófoki programok mellett a közeli Balatonföldváron, hiszen elsődlegesen a gyerekek szórakoztatására július 21-én, szerdán délelőtt 10 óra 30 perckor a környékre érkezik az Aranyszamár Bábszínház, méghozzá az Ágacska című előadással.

Akinek ismerős a cím, az nem a véletlen műve! Az eredeti Ágacska mese ugyanis Csukás István történetére épül, ezt sikerült átdolgoznia az egészet Szántó Viktóriának, hogy Baranyai Anita és Tóth Mátyás előadásában egy garantáltan emlékezetes estét varázsoljanak a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az esemény Balatonföldváron, a Petőfi Sándor utca 9-es szám alatt megtalálható Kultikikötőben, azon belül is a Gyerekszínpadon került volna megrendezésre eredetileg, azonban az utolsó pillanatban áttették a Bajor Gizi Közösségi Ház színháztermébe (Balatonföldvár, Kőröshegyi út 1.), amit nem árt megjegyezni az érdeklődőknek.

A színész- és mutatványos bábos színészpár által alapított Aranyszamár Bábszínház egy különleges guruló kocsin járja az országot, és adnak különféle előadásokat. Aktuális történetük igencsak különleges, a bábosok látszólag csak játszadoznak és bohóckodnak, amikor egyszer csak leesik egy ág a felettük magasodó fáról, és kezdetét veszi Ágacska története.

Ebben a különleges történetben olyan különleges szereplők bukkannak majd fel, mint kancsali Dani kacsa, a mindig vidám és nevető Berci béka, a bátor Pösze egérke, mégpedig azért, hogy Ágacskával együtt felkerekedjenek, és megkeressék azt a varázslót, aki állítólag meg tudja gyógyítani őket.

Utazásuk során pedig megannyi kaland vár rájuk, aminek részeként igazi társakká, valódi barátokká lesznek, miközben a történet fináléjára nemcsak a szereplők, hanem természetesen maguk a nézők is megtalálják boldogságukat.