Programok Siófok közelében: Bábelőadások a Kultikötőben

A nyári szünetnek néhány napon belül vége, kezdődik az iskola és az óvoda, azonban a siófoki programok közelségében még találhatunk bőven olyan gyerekprogramokat, melyek kikapcsolhatják, a gondtalan szünidőre emlékeztethetik a gyerekeket.

Ehhez érdemes lehet ellátogatni például Balatonföldvárra, ahol augusztus 29-én, azaz most szombaton délelőtt 11 órai kezdettel a Kultkikötő színpadán (Bajor Gizi Közösségi Ház, Kőröshegyi út 1.) élőzenés asztali bábelőadást tart 4-10 éves gyerekek számára a Földünkről és a Földünkért, azaz a környezetvédelem jegyében a Délibáb Társulat.

Az elveszett királyság című előadáson a kicsik és a nagyok egyaránt tudatosíthatják magukban, hogy a környezetvédelem az egyik legfontosabb dolog az emberek életében, ezáltal mindenkinek fontos megtanulnia, hogy miként óvják és védjék környezetüket.

A társulat a közérthetőség miatt a mese nyelvén tárja a gyerekek elé a kapcsolódó történetet, ezáltal nemcsak felhívja a figyelmet a problémákra, hanem megmutatja azt is, hogy mit kellene tenni azért, hogy Földünk védelmét a lehető legmagasabb szinten el tudjuk látni.

A mesében a legkülönfélébb varázslények jelennek majd meg, akik természeti jelenségeket szimbolizálnak karakteres formában. A főszereplő kisfiú a kutyája társaságában ezeket a lényeket ismerheti meg, miközben a Színes Dombok Királysága néven ismert elvarázsolt helyre téved, melynek egykori szépségét mára tönkretette a sok-sok szemét és egyéb emberi beavatkozás.

Augusztus 30-án, azaz vasárnap délelőtt 11 órakor aztán érdemes lehet ellátogatni a szintén Siófok közelében elterülő Balatonszárszóra, ahol a Csukás Színházban (Jókai Mór utca 2.) Rosta Géza készül egy különleges gyerekelőadással.

A Balatoni szél címre keresztelt előadás egy rendkívül interaktív, tanító célzatú verses és zenés műsor, melyet nemcsak a gyerekek, hanem természetesen a felnőttek is élvezhetnek majd, ha nem felejtették még el, milyen volt egykoron gyermeknek lenni.