Programok Siófok közelében: Balaton Bike Derby

Igencsak különleges esemény részesei lehetnek azok, akik szeretnek kerékpározni, hiszen a siófoki programok mellett a Balaton fővárosához közeli Paloznakon lehetőségünk nyílik arra, hogy június 17-én egy kicsit kiszakadjunk a mindennapokból, és kerékpárra pattanva tekerjünk egy nagyot.

A Balaton Bike Derby címre keresztelt esemény három napon át tart majd, ezáltal június 17-én reggel 9 órai kezdettel indul útnak, majd egészen június 20-ig tart, nagyjából a déli órákig, amire minden induló beérkezik a célba. Igazi versenyről most sem beszélhetünk majd, sokkal inkább egy olyan élményről, amihez foghatót önerőből csak nagyon kevés kerékpáros tudna megszervezni.

A derby lényege ugyanis az volt, hogy olyan útvonalat alkossanak a hazai kerékpárosoknak, melyek könnyű terepet adnak, inkább látványosak, de azért néha kihívást is tartogatnak, miközben teljesen kisforgalmi utakon lehessen megkerülni közben az egész magyar tengert, hiszen a cél ez: megismerni a Balaton egy egészen új arcát.

A túra során érinthetjük majd a Balaton-felvidék összes csodaszép pontját, miközben útba esik majd a Kis-Balaton, majd végigtekerhetjük az egész déli partot olyan utakon és helyeken, melyeket korábban még szinte garantáltan nem ismertünk, legalábbis nem ilyen formában, illetve ilyen egészben.

Közben mindvégig biztosítva lesznek az elragadó panorámák, a csodálatos szőlőültetvények, a hihetetlenül hangulatos erdei utak, egyszóval az egész egy vérbeli örömbringázás lesz versengés és egyebek nélkül, egy teljes hétvégén keresztül. A Balaton körbetekerésére tömött utak és turisták tömege nélkül keríthetünk tehát sort, az eseményre pedig maximum 120 fő adhat le nevezést, csak és kizárólag teljes távban.