Programok Siófok közelében: Dörgicse körtúra

Sokan szeretnek kiszabadulni otthonról ezekben az időkben, hiszen a járványügyi intézkedések hatására a legtöbben inkább bennmaradnak a négy fal között, de a siófoki programok részeként január 16-án, szombaton délelőtt 10 órától egy óriási bakancsos túra vár ránk.

Mindehhez el kell utaznunk a Balatonfelvidék egyik legszebb tájegységére, konkrétan Dörgicsére, ahol egy hatalmasat kirándulhatunk egészen a délutánba nyúlóan, méghozzá általánosságban egy 9 kilométeres szakasz teljesítésével, aminek részeként megismerkedhetünk a dörgicsei romtemplommal is.

A túra Dörgicse központjából indul el, ahonnan az első állomás a Boldogasszony templomrom lesz, majd következik a Kű-völgy, a Kisdörgicsei templomrom, a Halom-hegyi vulkán tanösvény, majd végül a Kossuth kilátóval zárul az út, aminek részeként 227 méteres szintemelkedéssel számolhatnak az indulók.

A túrán kizárólag az vehet részt, aki az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezik, illetve a lábat, de főként a bokákat biztonságosan tartó lábbelit visel, ami mellett szükséges saját víz és elemózsia megléte is. A túra teljesítői a visszaérkezést követően a teljesítésről szóló emléklapot, valamint egy hűtőmágnest kapnak ajándékba.

A sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt, baleset vagy sérülés esetén a szervezőktől semmiféle kártérítés nem követelhető. Kutyát és egyéb háziállatot természetesen lehet vinni, azonban minden résztvevőt előre kell jelezni a bakancsosturaim@gmail.com e-mail címen, ahol minden egyéb részlet megbeszélhető.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!