Programok Siófok közelében: Esőember dráma a Petőfi Színházban

A minőségi színházi előadások kedvelőinek érdemes lehet június 9-én, azaz most szerdán a siófoki programok mellett ellátogatni a veszprémi Petőfi Színházba, ahol Dan Gordon legendás regénye, az Esőember kerül színpadra állításra, méghozzá a Jászai-díjas Anger Zsolt rendezésében.

A 95 perces műsoridővel rendelkező alkotás az MGM filmje alapján készült, így az alapot Ronald Bass, illetve Barry Morroy forgatókönyve adta. A mű története szerint a szeretetnek megszámlálhatatlanul sok formája létezik a világon, azonban közülük egyik sem mentes a nehézségektől.

Az Esőember főhőse egy olyan ember lesz, akire minden tekintetben ráhúzható, hogy ő a modern kor gyermeke. Egy arrogáns és magabiztos férfi, egy alfahím, aki vállalkozások bajnokaként éli világát, és a kitűzött célok eléréséért nem rest az üzleti terveibe mozaikként beépíteni élő és érző emberi lényeket.

Hősünket az sem tudja megváltoztatni, hogy régen nem látott édesapja meghal. Sokkal jobban megrázza ezzel kapcsolatban, hogy valamiért nem ő lett az örökös. De ha nem ő, akkor mégis ki örökölte helyette a dollármilliókat? Egy autista fiú, egy zseni, aki intézetbe zárva élte életét, nem mellesleg pedig a saját testvére, akinek a létezéséről eddig mit sem sejtett.

Undok főszereplőnk számára itt indul el egy hosszú utazás, aminek részeként a két testvér egymásra talál, és korunk gyermekének is megnyílik addig zárt lelke, megnyitja szívét öccse és a világ felé, és egy egészen új lényként tér vissza.

A nagyszerű színi előadásban olyan nagyszerű színészek állnak majd színpadra, mint a Jászai-díjas, Érdemes művész Oberfrank Pál, Szalay Bence, Halas Adelaida, a Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész Szilágyi Tibor, Dominek Anna, Máté P. Gábor és Nyirkó István.