Programok Siófok közelében: gyermeknapi családi séta Káptalanfüreden

A szabad levegőn való időtöltés az egyik legfontosabb a személyes egészségünk érdekében, és nagyon fontos ez a gyermekek kapcsán is, akik a siófoki programok mellett most részt vehetnek egy igazi gyermeknapi családi sétán, méghozzá a Balaton fővárosához közeli Káptalanfüreden.

Minderre május 30-án kerül majd sor délután négy óra magasságában, a csodálatos Varázserdőben, ahol két teljes órán át az erdő, a természet, az ásványok, a család, a mese, a mozgás, a játékosság és a felfedezés kapják majd a központi szerepet gyermeknap alkalmából.

A gyermek- és szülőbarát séta részeként az egész család számára interaktív, játékos feladványok és kikapcsolódás vár ránk, aminek a célja az, hogy a családok minden téren mélyebb kapcsolatot tudjanak kialakítani a természettel, illetve egymással egyaránt. Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban?

Egy nagyjából kétórás, tehát rövid, de annál tartalmasabb erdei kirándulást, aminek részeként játékos módon ismerhetik meg a gyermekek és a felnőttek is a környezetüket, az erdőt, a természet által nyújtott lehetőségeket, miközben sor kerül némi kincskeresésre is, aminek részeként a szülők rácsodálkozhatnak gyermekeikre, hogy milyen sok kreatív energia lakozik bennük.

Az esemény végén ráadásul mesével készülnek a szervezők, aminek részeként mindenki alaposabban megismerheti az ásványok és a természetvédelem világát. A szervezők javasolják, hogy kényelmes, többrétegű, az időjáráshoz illeszkedő öltözetben jelenjenek meg az érdeklődők, de legyen párna vagy pléd is a hátizsákban, amire leülhetnek majd.