Programok Siófok közelében: gyógynövényismereti túra Tihanyban

Aki kedveli a természetet, és szívesen tölti a szabadidejét odakint a kék ég alatt, az jobb, ha a siófoki programok mellett a hétvégén ellátogat Tihanyba, ahol Őszi színek, gyógytermések név alatt egy különleges gyógynövényismereti túra veszi kezdetét, méghozzá az Őrtorony-kilátó felé vezető úton.

A túra szervezője dr. Gond-Bertóti Regina, aki gyermekkora óta a gyógynövények, a virágok megszállottja, nem beszélve a természetben űzhető sportokról. Ennek megfelelően egész életét ennek szentelte, biológus, gyógyszer-biotechnológus lett, majd a gyógynövénytudományok doktora, okleveles fitoterapeuta, nem mellesleg sífutó oktató.

A gyógynövényismereti túra során az ő segítségével maximálisan kibontatkoztathatjuk a természet szeretetét, és eltanulhatjuk tőle a gyógynövények iránti szenvedélyt és tudásanyagot, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hétköznapokban mi is bátran meríthessünk a természet gyógyszertárából, szem előtt tartva a népi hagyományokat és a modern tudományt egyaránt.

Ehhez tökéletes hátteret nyújt majd a Tihanyi-félsziget, mely önmagában egy rendkívül érdekes földrajzi fekvésű és sokszínű tájegység. A túra során ráadásul teljesen otthoni környezetben ismerkedhetünk meg a környéken élő és termő gyógynövényekkel, méghozzá egy nagyjából 3 óráig tartó, 7,5 kilométeres távolságú túra alkalmával.

A túra során az érdeklődők az Őrtorony-kilátó parkolójából indulnak, majd a kilátón át elzarándokolhatnak a Nyereg-hegyen és az Őslevenduláson át egészen a Belső-tóig. Mindeközben aktuális gyógynövényeket, különösen az ürömféléket, az őszi bogyókat és a színesedő cserszömörcét lehet tanulmányozni és gyűjteni.