Programok Siófok közelében: Halász Péter Tamás kiállítása Veszprémben

Már november végén megnyílt, de sokan bizonyára még nem hallottak róla, hogy a közeli Veszprémben január 9-ig megtekinthető Halász Péter Tamás kiállítása a Művészetek Házában, ami a siófoki programok mellett kiváló választás lehet azok számára, akik valami különlegességre vágynak.

A Halász Márk filozófus által megnyitott és Áfrány Gábor médiaművész kurátori teendői mellett megvalósult SOL+ kiállítás nem az a szokásos tárlat. Ennek az oka részben maga az alkotó személye, aki Maurer Dóra tanítványaként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán még 1998-ban.

Ennek köszönhetően művei gyakran olyan mérnöki precizitással készülnek, melyek gyakran a legkülönfélébb társadalmi, gazdasági és ökológiai problémákra képesek rámutatni. Jellemző rá, hogy alkotása során gyakran használ már elavult, kiselejtezett gépi alkatrészeket, de ritkán gránittal is ügyesen dolgozik.

Műalkotásai gyakran tűnnek meghökkentőnek, de mégis logikusnak és racionálisan felépülőnek, miközben gyakran alkalmaz szimbólumrendszert, illetve hozzá kapcsolódó nyelvi játékokat. Alkotásaiban sokszor kapnak központi szerepet optikai jelenségek, tükröződések, de még éles fényhatások is többek között a vibráló fényeffektusok mellett.

A tárlat megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, felkereséséhez azonban nagyon fontos a hatályos járványügyi szabályok betartása, így például a maszk viselése is kötelező, illetve csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be az épületbe.