Programok Siófok közelében: Hárman a padon színházi előadás

Egy igazán különleges színházi előadásnak lehetünk részesei abban az esetben, ha 2021. január 25-én, hétfőn este 19 órakor ellátogatunk a Veszprémi Petőfi Színházba, ahol Hárman a padon címmel egy igazán különleges, mély gondolatokkal előadott nézhetünk meg a siófoki programok mellett, méghozzá három magyar színészóriás társaságában.

A Balázs Béla-díjas Deák Krisztina rendezésében megvalósult, több mint másfél órás előadás során megtudhatjuk, hogy az élet előbb vagy utóbb mindenki egy érett gyümölccsé érlel, és amennyiben nem halunk bele az életbe, akkor lesz időnk arra, hogy ráncokkal ugyan, de bölcselkedjünk egy kicsit kortársaink oldalán.

Ebben a korban előkerülhet a semmiből egy pad, majd egy másik, sőt egy harmadik ember is annak érdekében, hogy együtt beszéljék meg a múltat, a szerelmeket, a lázadást, a reményt, az öregséget, miközben kiderül, hogy az öregedés nem a világ vége, az öregedés sok esetben egy újabb esély, egy újabb kezdetet, egy nagy finálét is jelenthet a lezárás előtt.

A Hárman a padon címre keresztelt mű érdekessége, hogy bár ehhez a nehéz témához megpróbál mély gondolatokkal, filozófiai oldalról közelíteni, azonban a kedvesség, a szeretet, az ősök előtt való tisztelgés mellett azért gyakran alkalmazza az irónia eszközét is.

Mindezt ráadásul nagyszerű szereposztás társaságában. Bocca Liberto szerepében például Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és kiváló művészt találjuk, és míg Ambraként Oszvald Marika Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művésznőnk tündököl, Lapaglia Luigit pedig Bálint András, szintén Kossuth- és Jásza-díjas, Érdemes művész alakítja.

Rajtuk kívül láthatjuk még a műben Nagy Hunor Zétényt és Győry Zsombort, és míg a díszlettervező Szlávik István volt, a jelmezeket Szakács Györgyi tervezte. A rendező asszisztense Nemes Bence volt, az ügyelő pedig a Magyar Teátrum-díjas Szentmiklósi Ildikó.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus-járvány miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!