Programok Siófok közelében: húsvéti hétvége Balatonszárszón

Amennyiben szeretnénk idén is a hagyományoknak megfelelő formában ünnepelni a húsvétot, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Balatonszárszóra, ahol az Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia Központ szervezésében egy mai formában igen rendhagyó, de minden tekintetben a régi hagyományokat felidéző ünneplés vár majd ránk.

Az Új reggel virrad címre keresztelt esemény egy családosoknak szánt húsvéti hétvégét jelent, ami április 2. és április 5. között kerül megrendezésre Balatonszárszón, a szervezők pedig mindenkit szeretettel várnak, akik szeretnék a húsvétot családias közösségben, az eredeti hagyományok felidézése mellett feleleveníteni.

A hétvége során két evangélikus lelkész, Krámer György és Pángyánszky Ágnes lesznek a közösség lelki vezetői, akik alaposan megtámogatnak majd minket a lelki feltöltődés kapcsán, ezáltal tartanak majd nekünk istentiszteletet húsvét hajnalán, de természetesen lesz passióolvasás is, ahogyan azt a hagyományok megkövetelik.

Ez azonban még nem minden, hiszen a hétvégén a jelentkezőknek lehetőségük nyílik feleleveníteni a húsévi néphagyományokat is, ezáltal lesz például tojásfestés, de még nagy sonkakóstolás is többek között, vasárnap délután pedig, amint véget ér a böjt, megtartják az első családi táncházat is.

Ezen felül várható még sok közös éneklés és imádság, áhítatok, interaktív keresztút állítás, valamint természetesen locsolkodás is. Az érdeklődők kizárólag előzetes bejelentkezés és regisztráció után vehetnek részt az eseményen, amire a következő linken van lehetőségük: http://szarszo.lutheran.hu/online-foglalas/programok