Programok Siófok közelében: ingyenes újévi séta Veszprémben

Aki szeretné egy kis mozgással kezdeni az új esztendőt úgy, hogy közben nemcsak kényelmesen átmozgatja magát, hanem rengeteg extra információt is megtud Magyarország egyik legszebb megyeszékhelyéről, az a siófoki programok mellett jobb, ha Veszprémben kezdi az újévet.

A 2022. január 1-jén, egészen pontosan délután fél három magasságában – amikor már mindenki kiheverte a szilveszteri fáradalmakat – ugyanis egy mindenki számára teljesen ingyenes újévi séta lesz elérhető Veszprém városában, ami messze túlmutat a szokásos városnéző körutakon, és közel sem csak a kétórás időtartam miatt.

A kérdéses újévi sétán ugyanis mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy a helyi idegenvezető segítségével olyan oldalról ismerhesse meg Veszprémet, ahonnan korábban talán még soha nem volt lehetősége, hiszen a szakszerű idegenvezetés során alaposabb betekintést kaphatunk a város múltjába és történetébe egyaránt.

Mivel egy sétáról van szó, ezért a kétórás túra során gyalogszerrel járhatjuk körbe a város ódon utcáit. Az idegenvezetést Kruppa-Jakab Éva tartja majd, aki hatalmas lexikális és gyakorlati tudással rendelkezik Veszprém nevezetességeiről és történelmi értékeiről, így ezeket garantáltan át tudja majd adni az érdeklődők számára, sőt az esetleges kérdésekre is nagy valószínűséggel válaszolni tud.

Konkrétan a városnéző séta a veszprémi Tourinform iroda elől indul majd el újév első napján (Óváros tér 2.) és maximum 50 fő részvételével kerül megszervezésre. A sétán való részvételhez fontos az előregisztráció, amit az info@veszpreminfo.hu e-mail címen ejthetnek meg az érdeklődők, akiket a szervezők – 18 év felett természetesen – egy újévi koccintásra is várják közvetlenül a séta előtt.