Programok Siófok közelében: iskolaelőkészítő műhely óvodásoknak

A járványhelyzet ellenére idén is rengeteg óvodás lép majd tovább az iskolába, és kezdi meg ősszel az új tanévet, ha pedig gyermekünk szintén ebben a cipőben jár, de akad egy kis lemaradása, a siófoki programok részeként lehetőségünk van segítséget nyújtani neki.

Mindezt az Iskolaelőkészítő műhely ovisoknak névre keresztelt esemény részeként, ami a Csacska Veszprém szervezésében január 13-án, szerdán délután 16:30-kor kerül megrendezésre a Miklós utca 4-es szám alatt, ahol képzett pedagógusok és felkészítő tanárok nemcsak a tudás, hanem a lelki megpróbáltatások terén is segítséget nyújtanak.

Az iskolába kerülés ugyanis minden esetben nagyon éles váltást jelent egy gyermek életében. Rengeteg apróság ugyan lelkes és várja az új kihívásokat, azonban a többség szorongva kezdi meg az iskolapadban töltött életét. Ezt kerülhetik el a gyermekek abban az esetben, ha részt vesznek ezen a felkészítő műhelyen!

A foglalkozások során a 6-7 éves gyermekek gyakorlatilag megtapasztalhatják már nagycsoportos ovisként azt, hogy mi fog történni velük szeptembertől, ergo rutinosan ülhetnek be a padba, magabiztos háttérrel, hogy ne csalódásokkal és kudarcokkal, hanem garantált sikerélménnyel indíthassák el iskolás karrierjüket.

A csoport részeként megtanulhatnak kérdezni, megtanulhatnak bátornak és kezdeményezőnek lenni, hogy az önbizalom mellett kellő erejük legyen legyőzni a nehézségeket, miközben teljesen tudat alatt, maguktól döbbennek rá arra, hogy az iskola jó dolog, és az iskolához pozitívan lehet hozzáállni egy kis felkészítéssel.

A Csacska iskolaelőkészítő részeként elérhető foglalkozások mindegyikén teljesen játékos formában, ugyanakkor tematikusan, hétről-hétre felépítve tudják elsajátítani a gyermekek az összes olyan képességet, melyek majd később megkönnyítik az iskolába kerülést.

A foglalkozásokat Kovács Zsófia pedagógus végzi olyan tematikák szerint, mint az írás, a matematikai-, a környezetismereti-, a szövegértési- és az emlékezetfejlesztési alapismeretek bővítése, de lesz szó mozgásfejlesztésről, stresszoldásról, szorongáskezelésről és figyelemfejlesztésről is.