Programok Siófok közelében: Kaktuszvirág színházi vígjáték

Amennyiben szeretnénk ismét átélni a színházak élményét, és mindezt egy kifejezetten eredeti, egyedi és különleges előadás, mi több egy vígjáték részeként – hiszen különösen nagy szükség van manapság a nevetésre –, akkor látogassunk el a siófoki programok részeként a veszprémi Petőfi Színházba június első hétvégéjén.

Június 6-án, vasárnap este 19 órai kezdettel ugyanis megtekinthető lesz a kérdéses helyszínen Novák Eszter rendezésében a Kaktuszvirág című vígjáték, mely szünettel együtt egy közel háromórás élményt kínál nekünk, a középpontban a hazugságokkal, és az ebből fakadó humoros félreértésekkel, illetve helyzetekkel.

A mű ugyanis arról szól, hogy mi történik abban az esetben, ha lassan már belezavarodunk a saját hazugságainkba, ezáltal mi magunk sem tudjuk már, hogy kinek és mit adtunk be korábban.

Történetünk főhőse Julian, a fogorvos, aki elméletben és fejben jól kitalálta az életét, miközben a rendelőben Stephanie van a segítségére ahhoz, hogy kézben tartsa a dolgait, miközben a magánéletében Toni gondoskodik róla. Elköteleződni azonban nem akar, így családot is hazudik magának.

Amikor azonban rájön, hogy nem jó ez így, ezáltal megnősülne, Toni nem szeretné, ha miatta szétszakadna Julian családja. Hogy mit lehet tenni? Például ismét hazudni, hazudni és hazudni, például arról, hogy a nem létező feleség csak boldog lesz tőle, ha végre megszabadulhat Juliantől. Ehhez azonban a hazudott szereplőknek, így nem létező feleségének is életre kell kelnie.

A legendás komédia zenés változata után most először végre Magyarországon is látható a Broadway-verzió, mely alapján korábban egy nagy sikert elért film is készült olyan szereplőkkel, mint Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn.