Programok Siófok közelében: kalandozások nagyanyáink konyhájában

Amennyiben imádjuk a régmúlt idők ételeit, és szívesen kiderítenénk, hogy milyen konyhai fortélyokkal rendelkeztek nagyanyáink, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet most ellátogatni a közeli Pécselyre.

Azon belül is a Tiszta Forrás Házba, ahol április 5-től indulva, egészen április 10-ig bezárólag minden egyes nap lehetőségünk nyílik arra, hogy elsajátítsuk a régmúlt idők főzőtechnikáit, pontosan olyan régi és hagyományos formában, ahogyan azt őseink is tették évtizedeken át.

Érdemes minden nap kilátogatni a helyszínre, hiszen napról-napra eltérő konyhai fortélyok várnak majd a látogatókra, így kideríthetjük például, hogy miként készítette a nagymama azt az isteni kézzel húzott rétest, hogyan készült a puliszka és annak változata, de lesz természetesen házi tésztagyúrás és szárítás is.

Ezen felül fontos szerepet kap majd az esemény részeként a kovászolás, így süthetünk igazi házi kenyeret, de az aktuális élményekhez igazodva pizzát is, sőt készíthetünk szörpöt, kipróbálhatjuk a kemencében sütést, a füstölést, a pácolást, a fermentálást, süthetünk szabad tűzön, bográcsban, sőt a kürtös kalács készítésének rejtelmeit egyaránt feltárhatjuk.

A programot Varga Zoltán, egykori főszakács és gasztrokibic szervezi az érdeklődők számára, akik szó szerint azt eszik majd, amit a helyszínen elkészítenek. Ezen felül lesznek kirándulások és meglepetés programok, de a közeli, mindmáig működő vízimalom meglátogatására is sor kerül.

Nagyon fontos, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a tanfolyamnak is tekinthető programra előzetes regisztráció szükségeltetik, így amennyiben szeretnénk részt venni vagy érdeklődni a konkrétumokról, azt előre jelezzük a tisztaforrashaz@gmail.com e-mail címen.