Programok Siófok közelében: Kezed örökké szorítom romantikus dráma

Igazán különleges események részesei lehetünk a siófoki programok részeként abban az esetben, ha ellátogatunk a közeli Veszprémbe, azon belül is a Latinovits-Bujtor Játékszínre, ahol november 4-én, csütörtökön este 19 óra magasságában egy különleges romantikus dráma vár majd ránk.

Az előadás Carol Rocamora nevéhez köthető. A Kezed örökké szorítom című romantikus dráma a legendás írót, Csehovot állítja a főszerepbe, akit nagyon kevesen ismernek úgy, mint egy igazi hős szerelmes férfit, márpedig ebből az előadásból kiderül, hogy ilyen oldala is volt neki.

Rocamora heves és szenvedélyes romantikus drámája mindezt az Olga Knipperrel együtt eltöltött hat éven keresztül mutatja be, amiből kiderül, hogy Csehovnak a személyisége milyen érzelmekkel és fájdalmakkal tarkított, sőt szenvedélytől fűtött volt.

Kevesen tudják ugyanis, hogy Csehov és Olga több száz szerelmes levelet váltott egymással, melyekre alapozva most elkészült ez a mű, ami tökéletesen feldolgozta sajátosan bensőséges kapcsolatukat, benne rengeteg utalással Csehov leghíresebb műveire, mint amilyen a Sirály, a Ványa bácsi vagy a Cseresznyéskert születése.

A színdarab ráadásul két nagyszerű színész, Kőrösi Csaba és Varga Szilvia jóvoltából kerül színpadra, méghozzá a Jászai-díjas, Érdemes művész, Oberfrank Pál rendezésében, aki a jelmezért, a látványért és a zenéért is felelt.