Programok Siófok közelében: Kezed örökké szorítom színdarab

Aki szeretne egy igazán minőségi és egyben különleges színházi előadás részesévé válni, az jobb, ha ellátogat június 27-én, vasárnap este 19 órakor a veszprémi Petőfi Színházba, ahol a siófoki programok mellett egy igazán minőségi színdarab kerül majd színpadra.

A Kezed örökké szorítom című előadás Oberfrank Pál Jászai-díjas Érdemes művész rendezésében kerül megvalósításra, és meglepő módon a világirodalom egyik ismert alakját, az író Csehovot állítja a középpontba, méghozzá úgy, mint szerelmes férfit, ahogyan csak nagyon kevesen ismerhették őt korábban.

A Carol Rocamora által írt kifejezetten gyönyörű romantikus dráma részeként Csehov életének egy röpke szegletét ismerhetjük meg, hiszen mintegy hat éven keresztül élt kapcsolatban Olga Knipperrel, akihez az írót rendkívül romantikus szenvedély fűzte, de a heves és pozitív érzelmek mellett mély fájdalom is csatlakozott a románcba.

Ez derül ki legalábbis abból a több mint négyszáz szerelmes levélből, amit a pár váltott egymással az évek során. Ezek a levelek kelnek most életre a színpadon, miközben megismerkedhetünk Csehov irodalmi és színházi pályafutásával, természetesen Csehov és Carol bensőséges, megindító kapcsolatán át.

Mindeközben számos utalást kapunk az író leghíresebb műveire, mint amilyen a Ványa bácsi, a Cseresznyéskert vagy éppen a Sirály. Az előadást két jól ismert művész, Kőrösi Csaba és Varga Szilvia előadásában élvezhetjük majd, miközben művészeti munkatársként Péti Krisztina közreműködött, de a rendezés mellett Oberfrank Pál gondoskodott a jelmezről, a díszletről, a látványról és a zenéről is.