Programok Siófok közelében: Ladik Katalin – Alice Kódországban

Egy igazán különleges előadás részesei lehetnek azok, akik november 19. és november 21. között a siófoki programok mellett ellátogatnak a 2022-es Tánc Nemzetközi Kortárs Fesztiválra Veszprémbe, ahol megannyi érdekes előadás közül válogathatnak majd maguknak az érdeklődők.

A Pannon Várszínházban november 19-én, pénteken este például Ladik Katalin: Alice Kódországban címre keresztelt kortárs táncelőadása kerül terítékre, aminek részeként 45 percen keresztül egy hétköznapinak nehezen nevezhető táncelőadást nézhetünk majd meg.

Az Alice Kódországban érdekessége, hogy Ladik Katalin, az esemény főszereplője folyamatosan vonalkódokat és QR-kódokat vetít ki a saját testére, illetve a vetítővászonra egyaránt, ami mellett újraértelmezésre kerül Lewis Carroll: Alice Csodaországban és Alice Tükörországban meséi, valamint James Joyce szövegeinek különféle motívumai, de a táncos saját versei és hangkölteményei is.

A vászonra és a táncosnő bőrére vetített kódok vizuális költeményt tárnak majd a nézők szeme elé, melyek egyfajta partitúraként kerülnek felhasználásra a performansz során, hogy ezeket gesztuális és hangkölteményként újraértelmezve fejtsük meg, illetve adjuk elő.

A kérdéses kódok ugyanis valójában torz teremtmények, melyeket az előadás során mindenki szeretne megfejteni, de csakhamar kiderül, hogy akárcsak a valóságban, úgy itt sem lehet megfejteni őket, nincs hatalmunk felettük, így felmerül a nagy kérdés: vajon van-e kiút a fogyasztói társadalomból, illetve a kódokkal telerajzolt világból?

Fontos, hogy az előadáson stroboszkóp kerül alkalmazásra, védettségi igazolványra azonban nincs szükségük a látogatóknak.