Programok Siófok közelében: Lili bárónő színházi előadás

Amennyiben kedveljük a klasszikus értelemben vett színházi előadásokat, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet december 17-én, pénteken este 19 óra magasságában ellátogatni a veszprémi Petőfi Színházba, ahol a Lili bárónő című színházi előadást tekinthetjük meg.

A Huszka Jenő és Martos Ferenc munkáját Gábor Béla és Darvas Szilárd dolgozta át színpadra, az operett rendezője pedig a Jászai Mari-díjas Érdemes művész, Forgács Péter volt, aki nemcsak arra törekedett, hogy megtartsa a történet klasszikus mivoltát, hanem mindemellett a közérthetőségnek is nagy figyelmet szentelt.

A sokak által jól ismert kedves kis történet minden tekintetben a szélsőségekre épül fel. Egy nemesi származású gróf áll a középpontjában, név szerint Illésházy, aki különböző okok miatt elszegényedik, a vagyonára pedig Malomszegi báró áhítozik, akinek nem csörgedezik nemesi vér az ereiben, rangját ugyanis egykoron pénzért vásárolta.

Már-már minden elveszni látszik, a sötét fellegek összezárnak, amikor a szerelem utat tör magának, a párok egymásra találnak, az igazság, a bölcsesség és az őszinteség pedig végül győzedelmeskedik mindenek felett.

A különleges egyenesen kiváló szereposztásban tekinthetjük meg, ezáltal olyan színészek és színésznők lépnek majd színpadra, mint Szederjesi Dóra, Horváth Csenge, Kádár Szabolcs János, Kőrösi Csaba, Kulcsár-Székely Attila, Palásthy Bea, Módri Györgyi, Keller Márton, Hirschl Laura, Nyirkó István és Soltis Eleonóra.

A műben rendezőasszisztensként közreműködött Salgófi Flória és Kálmán Péter, és míg a díszleteket Bátonyi György tervezte, a jelmezekért Győri Gabriella volta felelős.