Programok Siófok közelében: Liliomfi vígjáték a Pannon Várszínházban

A klasszikus színházi vígjátékok kedvelőinek érdemes lehet hétvégén ellátogatni a siófoki programok mellett a közeli Veszprémbe, hiszen egy igazán különleges előadás, a Liliomfi kerül majd előadásra október 2-án, szombaton este 19 órai kezdettel.

A veszprémi Pannon Várszínházban megrendezésre kerülő előadás a színházi vígjátékok legszebb időszakát, a legnagyobb klasszikusokat idézi vissza előttünk, a Liliomfi ugyanis Szigligeti Ede műveként és Szelle Dávid rendezésében egy igazán különleges élményt nyújt az érdeklődők számára.

Mindezt kiváló helyzetkomikumokkal és karakterábrázolással, miközben a színészeknek és a társulatnak egyaránt lehetőséget ad arra, hogy felidézzék a magyar színjátszás hőskorát, miközben kíméletlenül a középpontba állítja a színészélet nehézségeit, visszásságait, a tehetségesek és a dilettánsok örök harcát, az állandó pénzhiányt, az elkötelezettséget és az árulást.

Bár a klasszikus kliséket döntögeti, a Liliomfi azonban mégis egy nagyon mai, nagyon aktuális előadás, melyben még Petőfi szellemét is megidézik a Színészdalban, miközben az előadás során a színház teljes társulata képviselteti magát valamilyen formában.

A Liliomfi szerepében például Szelle Dávidot láthatjuk majd, a Szellemfi Keresztesi László lesz, és míg Szilvai Tódor szerepében Koscsisák András tűnik fel, addig Gyuriként Murvai Mártont láthatjuk majd.

Rajtuk kívül színpadra lép még Pap Lívia (Kamilla), Egri Zsófia (Mariska), Molnár Ervin (Kányai), Kárpáti Barbara (Erzsi), Kovács Ágnes Magdolna (Schwartzné) és Németh Ádám (Adolf Schwartz).