Programok Siófok közelében: Magyar Mozgókép Fesztivál

Ha imádjuk a kortárs művészfilmeket, és szívesen néznénk igazán különleges vetítéseket is, érdemes lehet a siófoki programok mellett ellátogatni a közeli Veszprémbe, Balatonfüredre és Balatonalmádiba, ahol idén is megrendezésre kerül a Magyar Mozgókép Fesztivál.

Az esemény június 23. és június 26. között várható főként szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmpremierekkel, nemzetközi fesztiváldíjas alkotásokkal, igazi sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyerekprogramokkal, de természetesen a felújított klasszikusok, a kiállítások, a gasztroprogramok, sőt még a koncertek sem hiányoznak majd a repertoárból.

A fesztivál mögött a Nemzetközi Filmintézet, valamint az Európa Kulturális Fővárosa program szervezői állnak, akik közösen úgy döntöttek, hogy a Magyar Filmszemle, a Magyar Filmhét és a Magyar Mozgókép Szemle mellett elindított Veszprém-Balaton Filmpiknik sikere után állandósítják a magyar tenger közelében ezt a különleges eseményt.

Ennek részeként három városban, azon belül is több helyszínen várják majd vetítések és események az érdeklődőket, így Veszprémben például lesz a várnál, a Szentháromság téren, a Fröccsteraszon, a Hangvillában, az Expresszónál és természetesen az Agóra Kulturális Központnál is.

Ezen felül várhatók kapcsolódó események Balatonfüreden a Tagore sétányon, a Vaszary Villánál és a Balaton mozinál, sőt Balatonalmádiban a Wesselényi strandon is számíthatunk szabadtéri vetítésre.