Programok Siófok közelében: Mini könyvhét Veszprémben – csütörtök és péntek

Aki a siófoki programok mellett szeretne magának egy különleges elfoglaltságot találni a közelben, és imádja a kortárs irodalmat, a frissen megjelenő könyveket, azok bemutatóját, a klasszikus író-olvasó találkozók hangulatát,. akkor a veszprémi Mini könyvhét garantáltan kielégíti majd minden igényünket.

A szeptember 14. és 17. között zajló esemény keddi és szerdai eseményeit már áttekintettük, most lássuk, hogy milyen előadások és bemutatók várnak ránk csütörtökön, illetve pénteken.

Szeptember 16-án, csütörtökön 14 órakor Csuhai István: Szobornék városa című könyvét mutatja majd be Herth Viktória művészettörténész, melyet Tungli M. Klára: Tüzes jégvirág című kötetének prezentációja, illetve Csaba Lilla: Holt terek című kötete követ, utóbbi Schreiber Márta, az EKMK igazgatóhelyettesének bemutatásában.

15:20-tól aztán Éltető Erzsébet: Szív/rag/tapasz című verseskötetének prezentálása zajlik majd, 15:40-től pedig Fenyvesi Ottó 66: Paloznak Overdrive kötete kerül sorra, de még 16 órakor Csányi Erzsébet: Vajdasági diptichon tanulmánykötete is sorra kerül a nap folyamán.

16:30-tól aztán Domján Gábor: A megfelelő mélység című könyve kerül a középpontba, melyről a szerző Ladányi István irodalomtörténésszel beszélget, 17 órától pedig Király Levente, a Corvina Kiadó főszerkesztője, ismert kortárs író és költő beszélget Csóka Judittal a korábban megjelent köteteiről.

A napot a Latin Trió koncertre zárja majd tradicionális latin zenéjével fél 6-os kezdéssel.

Szeptember 17-e, azaz péntek a könyvhét során egész nap a gyerekekről szól majd. 13:30-tól kezdődnek a programok egy örömdobolással Franczia Dániellel, amit 14:30-tól Bárányos játéktér követ, mely egy interaktív játék a Kabóca Bábszínházzal, guruló báránnyal, birkanyírással, barionettel, bárányterelgetéssel, farkasetetéssel.

A nap vége 16 órától várható, amikor társasjáték és vetélkedő veszi kezdetét nagyon értékes és érdekes jutalmakért.