Programok Siófok közelében: Mini könyvhét Veszprémben – kedd és szerda

Aki szereti a könyveket és a kortárs irodalmat, az a siófoki programok mellett szeptember 14. és 17. között látogasson el Veszprémbe, ahol Könyvből várat – Várból könyvet címmel egy különleges mini könyvhét veszi kezdetét. Lássuk a kapcsolódó keddi és szerdai elfoglaltságokat!

Szeptember 14-én, azaz kedden délután 14 órakor a Dubniczay-palota udvarán kezdődő eseményeken Gecs Mónika lesz a műsorközlő minden egyes nap. Az első napon Botár Attila: Úszómester néhány szezonra című regényének bemutatójával indul a könyvhét, melyet Virág Zoltán: Nyelvi mozaikok és kulturális rezonanciák című tanulmánykötete követ.

15:30-tól aztán A könyvhét kínálata kerül áttekintésre, vagyis kideríthetjük, hogy mi várható majd az esemény során, majd ezt követően 16 órakor Bakonyi István: Írók, költők nyomában című tanulmánykötete, később pedig Rybár Olivér: A Cholnoky család története című kötetének bemutatójára kerül sor.

A nap zárása lesz rendhagyó módon az ünnepélyes megnyitója is a könyvhétnek, mely 17 órai kezdettel indul el Porga Gyula, VMJV polgármesterének köszöntésével.

Szeptember 15-én, szerdán ismét délután 14:30-tól indulnak a programok. Kezdésnek Kanyár Erika mutatja be Megszentelt pillanatok című kötetét, majd 15 órától A VENŐKE részéről H. Marton Júlia: Van neked Volt című kötete következik a sorban.

Ezután H. Peterdy Ilona: Csengők meséi című könyvét és szerzőjét mutatja be az érdeklődők számára Kanyár Erika, majd következik Búzás Huba: Évszakok feje fölött esszékötetének bemutatója, melyet Szatmári-Nagy Anikó: Búzás Huba költői élete és Géczi János: A napcsíkos darázshoz című könyvének bemutatója követ. A nap zárásaként pedig a Veszprémi Jam Session előadása várható.