Programok Siófok közelében: Mozartra várva színházi előadás Forgács Péter rendezésében

A színházi előadások kedvelőinek érdemes lehet május utolsó hétvégéjén ellátogatniuk Veszprémbe, ahol a siófoki programok mellett lehetősége nyílik mindenkinek megismerni és megtekinteni a Mozartra várva című színházi előadást, mely a maga nemében egy igazi különlegességnek tekinthető.

A Forgács Péter Jászai-díjas Érdemes művész rendezésében elkészült alkotás nem is annyira színházi darab, mint inkább egy musical show, aminek részeként egy igazán különleges koncepció, egy rendkívül sajátos élmény, mindemellett pedig megannyi nagyszerű színész és színésznő vár majd ránk a színpadon.

A veszprémi Petőfi Színházban, pontosabban az intézmény előtti téren megrendezésre kerülő előadás minden elemében arról szól majd, hogy Mozartra várunk, merthogy még mindig nem tehetünk mást: várunk, de addig sem szeretné a társulat, ha az emberek tartalmas előadás nélkül maradnának és esetleg elfelejtenék a legjobb musicaleket.

Merthogy magyar musicalekből bizony rengeteg nagyszerű darabot találunk, a Petőfi Színház társulatának tagjai pedig május 29-én este 19 órai kezdettel felelevenítik a hazai musicalirodalom legjavát, megannyi olyan dalt, melyek az évtizedek során a fülünkbe égtek és felcsendültek a színház falai között.

A musical során olyan ismert színészek és színésznők képviseltetik majd magukat, mint Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Szeles József, Cservenák Vilmos, Horváth Csenge, Szalay Bence, Pásztor Márk, Keller Márton, Hirschl Laura és Berfrank Pál Jászai-díjas, Érdemes művész.

A darab létrejöttében ügyelőként közreműködött Madár K. Zoltán, és míg a rendezőasszisztens Péti Krisztina volt, a koreográfus és jelmeztanácsadó Kiss Katalin, a látványért és a rendezésért pedig egyaránt Forgács Péter felelt.