Programok Siófok közelében: Nemzeti Összetartozás Napja a Laczkó Dezső Múzeumban

Idén is megünneplésre kerül a Nemzeti Összetartozás Napja, aminek részeként a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol a Laczkó Dezső Múzeumban több kapcsolódó lehetőség közül is válogathatnak az érdeklődők.

Minderre június 4-én, pénteken délután 17:30-tól kerülhet majd sor, ettől az időponttól ugyanis a múzeum falai között egy igazán különleges és tanulságos előadást hallgathatnak majd meg az érdeklődők.

A Trianonra adott válaszok címmel ugyanis Nyári Gábor, az ismert történész tart egy átfogó prezentációt, aki a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatójaként rendkívül nagy tudásanyaggal rendelkezik a téma kapcsán, hiszen a Magyar Világ 1938-1940 című kiállítás kurátoraként is jegyzik a nevét.

Az előadásra a Laczkó Dezső Múzeum Látványkönyvtárában kerül majd sor, és nagyjából félórás időtartamra számíthatunk tőle. Ezt követően az imént megnevezett kiállítást is lehetőségünk nyílik majd megtekinteni a helyszínen, méghozzá egy komplett tárlatvezetés társaságában, amit Tóth László műgyűjtő, valamint a tárlat tervezője valósít meg.

A múzeum programján való részvétel mindenkinek teljesen ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, így aki szeretne magának biztos helyet, az jelentkezzen a kiraly.andras@ldm.hu e-mail címen. A résztvevők számát is korlátozniuk kellett a jogszabályok miatt a szervezőknek, így maximum 30 fő vehet részt a tárlaton, akik számára kötelező maszkviselés lett előírva.