Programok Siófok közelében: őszi gyógynövényes túra sütivel és teával

Különleges túrán vehetnek részt azok, akik a siófoki programok mellett ellátogatnak a közeli Tihanyba, ahol egy különleges őszi gyógynövényes túra részeseivé válhatunk dr. Gond-Bertóti Regina jóvoltából, aki biológusként és fitoterapeutaként mindent tud a környezetünkről.

A Gardália Napok részeként megrendezésre került program időtartama nagyjából két óra, aminek részeként a jelentkezők egy öt kilométeres távot teljesíthetnek, méghozzá a Belső-tó és a Kiserdő-tető érintésével, ahol csodaszép panoráma várja majd a résztvevőket, akik a Kotyogós Kávéterasz udvarában gyülekezhetnek 15 perccel a fél kettőre tervezett indulás előtt.

A túra során, avagy a mintegy kétórás séta alatt az indulók azon túl, hogy gyönyörködhetnek a csodálatos őszi színekben, mindemellett lehetőséget kapnak különféle termések, így cserszömörce, galagonya, csipkebogyó vagy éppen boróka begyűjtésére is többek között.

A rövid, ámde ennek megfelelően kényelmesen teljesíthető túra során a szervezők jóvoltából lehetőségünk nyílik majd megismerkedni és elidőzni a gyógynövények mellett, megismerni előfordulási, alaktani, virágzási, gyűjtési, szárítási és felhasználási sajátosságaikat, sőt még alapvető terápiás ismertetésükre egyaránt sor kerülhet.

Emiatt érdemes a túrára jegyzetfüzettel érkezni, de ajánlott egy kevéske innivaló, megfelelő túracipő, valamint a hűvös őszi idő miatt réteges öltözet. A túra sikeres teljesítői a célban egy finom sütivel és egy ízletes teával lehetnek gazdagabbak, sőt mi több, lehetőségük nyílik összeállni saját, direkt téli kuckózásra szolgáló teakeveréküket is.