Programok Siófok közelében: őszi teljesítménytúrák Balatonfüreden

Ha szeretünk nagyokat túrázni az időjárás ellenére is, akkor éppen kapóra jöhetnek számunkra most a balatonfüredi teljesítménytúrák, melyek a siófoki programok mellett kifejezetten tartalmas érdekes feltöltődést biztosítanak.

A füredi túrákat a Téli Tihany szervezőinek köszönhetik az érdeklődők, akik idén már a harmadik Balaton-kötődésű eseményt hozzák tető alá annak érdekében, hogy az érdeklődőknek lehetőségük legyen megismerni ezt a régiót, ami esetünkben Balatonfüred, illetve közvetlen környéke.

Ezzel a teljesítménytúrával is szeretnénk hangsúlyozni a szervezők, hogy a Balaton nemcsak nyáron, hanem az év minden időszakában, így ősszel is tökéletes kirándulóhely, illetve alkalmas egy tartós kikapcsolódásra. A következő ilyen esemény október 23-án, szombaton indul, méghozzá öt távval a főszerepben.

A teljesítménytúra leghosszabb távolsága 37 kilométeres lesz és nagyjából 9 óra alatt lehet teljesíteni, méghozzá 826 méteres szintidő társaságában. Ezt követi majd a 30 kilométeres, nagyjából 8 órás, valamint a 20 kilométeres, átlagos tempóban 5 óra alatt teljesíthető táv.

A hobbistáknak jó hír, hogy lesz egy sétatempóban 3 óra alatt leküzdhető 10 kilométeres vonal, sőt a szervezők kijelöltek egy direkt gyerekeknek szánt, és hozzájuk igazított programokkal feldobott 5 kilométeres gyerektávot is, hogy a legkisebbeknek se kelljen kimaradnia ebből az eseményből, illetve a kisgyermekes családoknak egyaránt legyen lehetőségük némi kikapcsolódásra.